PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Gimcana: De què parlem quan parlem de drogues?

A qui s'adreça: Alumnes de 4t d' ESO. Descripció: Passi d'un vídeo sobre alcohol, tabac i cànnabis creat a Sabadell. Seguidament, els nois i noies, es distribuiexen en tres grups per fer tres activitats on es treballa específicament:
 
Llegeix més...
 

Els animals abandonats i la Protectora

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària, d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: L’activitat consisteix en una xerrada informativa al propi centre educatiu i/o una visita a les instal·lacions del refugi de la Protectora (aquesta última no es realitza pels alumnes dels cicles d'educació primària).
 
Llegeix més...
 

Higiene postural per a infants

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: Es proposen diferents activitats on s'explica, de manera adequada a l'edat, l'anatomia de l'esquena i s'ensenyen les normes bàsiques de la higiene postural.
 
Llegeix més...
 

Gimcana: afectivitat i sexualitat

A qui s'adreça: Alumnes de 3r d'ESO. Descripció: Passi d'un vídeo curt per situar l’alumnat en el tema que es treballarà. Seguidament aniran passant en petits grups per quatre activitats dinàmiques on es treballaran diferents aspectes relacionats amb la sexualitat i l’afectivitat.
 
Llegeix més...
 

El sexe mola si tu decideixes

A qui s'adreça: Alumnes de PFI  i escoles d'adults. Descripció: Els tallers, realitzats amb col·laboració del professorat, són intervencions participatives per treballar aspectes d'educació de la sexualitat i de l'afectivitat.
 
Llegeix més...
 

La iaia i la vila neta

A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial d'educació primària. Descripció: Es un programa educatiu per treballar temes d'higiene i salut. El programa inclou el conte en paper ‘La iaia i la vila neta’ (gratuït) i una guia didàctica on line. Tracta sobre la higiene corporal, la salut de la boca i de les dents, la higiene de les mans, la eliminació dels polls del cap i d'altres. Les escoles podran treballar l'activitat de forma lliure amb la guia per a mestres (descarregable). Les escoles
 
Llegeix més...
 

Relacions a través de la pantalla!

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'ESO, batxillerat i formació professional. Descripció: Xerrada dinàmica sobre les relacions a través de les pantalles. S’aborden els conflictes a través de les pantalles i es proposen pràctiques per a un ús que no generi problemes i/o aporti solucions individuals i col·lectives des de l’empatia.
 
Llegeix més...
 

Dents netes, sí!

A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial d'educació primària. Descripció: Teatre de titelles i posterior debat amb l'alumnat per promoure la salut buco-dental i la limitació del consum de llaminadures. Es treballarà d'una forma lúdica.
 
Llegeix més...
 

Estàs pantallat?

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària. Descripció: Obra de teatre de petit format en català realitzat per dues actrius i educadores socials que desenvolupen diferents situacions properes als infants i adolescents, relacionades amb l'ús abusiu de pantalles. A continuació es planteja un debat per copsar l'absurditat de les situacions teatralitzades i ajudar a reflexionar sobre un ús més responsable de les TIC.
 
Llegeix més...
 

Festa, gènere i drogues

A qui s'adreça: Alumnes de PFI, cicles formatius i escoles d'adults. Descripció: Taller participatiu que consta de dues sessions per reflexionar sobre les actituds que poden espatllar l’objectiu de la festa, passar-ho bé, potenciades per l’abús del consum d’alcohol o d’altres drogues. Treball sobre temes com l'assetjament, agressivitat, possessivitat en les relacions de parella, discriminació sexual, etc. Incorpora elements de gènere. L'activitat està dinamitzada per professionals de Promoció de la Salut i del SAID (Servei d’Atenció i Informació en Drogues i Pantalles).
 
Llegeix més...
 

El joc de les emocions en les relacions afectives i sexuals

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d' ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Representació teatral còmica  que, alhora que mostra diferents situacions on el grup assistent pot identificar-se, activa emoció i pensament per obrir la mirada . Posteriorment l'actor educador crea  un marc per a la reflexió i la participació, atenent les formes d’expressió i comunicació més properes al grup.
 
Llegeix més...
 

Classe sense fum

A qui s'adreça: Alumnes de 1r cicle d'ESO. Descripció: Programa escolar de prevenció del tabaquisme coordinat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut i el Departament d’Ensenyament en col·laboració amb altres institucions. 
 
Llegeix més...
 

Febre del divendres nit

A qui s'adreça: Alumnes de formació professional, formació professional, PFI i escoles d'adults. Descripció: Exposició interactiva de 12 plafons amb dibuixos d'azagra, ubicada al propi centre educatiu, dinamitzada per professionals de Promoció de la Salut i del SAID (Servei d’Atenció i Informació en Drogues). S’hi treballa, a través d’un joc de rol que simula una sortida nocturna, conductes de risc associades a les nits de festa com: l’abús d’alcohol i d'altres drogues, la conducció temerària i les relacions sexuals sense protecció.
 
Llegeix més...
 

Alimentació crítica i responsable

A qui s'adreça: Alumnes de PFI, cicles formatius i escoles d'adults. Descripció: Taller per reflexionar sobre el consum d’aliments que beneficia la salut de les persones i la del planeta en oposició al consum de productes alimentaris que contribueixen a malmetre-les i, a més, maltracta els animals.
 
Llegeix més...
 

Abaixa els fums!

A qui s'adreça: Alumnes de 1r cicle d'ESO. Descripció: Es tracta d'un recurs educatiu que consta d'un vídeo i 5 fitxes amb proposta d’activitats per treballar amb l’alumnat a l'aula, diferents aspectes de la prevenció del consum del tabac.
 
Llegeix més...