PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Els animals abandonats i la Protectora

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària, d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: L’activitat consisteix en una xerrada informativa al propi centre educatiu i/o una visita a les instal·lacions del refugi de la Protectora (aquesta última no es realitza pels alumnes dels cicles d'educació primària).
 
Llegeix més...
 

Descobreix els processos de mecanització a la indústria

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d’educació primària. Descripció: Taller pràctic sobre els processos de mecanització a la indústria.
 
Llegeix més...
 

Taller de diversitat lingüística

A qui s'adreça: Alumnes de 1r d’ESO. Descripció: La Plataforma per la Llengua proposa fer tallers educatius per afavorir la interculturalitat i la diversitat lingüística amb el lema “El català, llengua comuna”.
 
Llegeix més...
 

Com em veig, com em sento, com actuo

A qui s'adreça: Alumnes de 1r cicle d’ESO. Descripció: El taller pretén abordar la pressió social que patim les persones sobre la construcció dels nostres cossos. Aquesta pressió, exercida sobre els joves en una etapa de construcció de la seva identitat, afecta de múltiples formes que s'analitzen al llarg del taller.
 
Llegeix més...
 

Taller de mems

A qui s'adreça: Alumnes de 2n d’ESO. Descripció: La Plataforma per la LLengua proposa un taller de mems en català. Actualment, a ningú se li escapa que internet és l’univers on tot succeeix, i les xarxes socials s’'han convertit en les actuals places públiques, on la informació corre sense parar i tot es comenta.
 
Llegeix més...
 

Quan tanco els ulls, recordo

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'ESO i batxillerat. Descripció: Taller dinamitzat amb educadors i/o voluntaris de la Creu Roja sobre el projecte 'Quan tanco els ulls, recordo' . Es tracta d'un còmic documental de l'autora Cristina Bueno i editat per Norma Editorial que fa especial incidència i sensibilització sobre les conseqüències dels desplaçaments forçats de les dones i els infants.
 
Llegeix més...
 

Exposició "Un planeta plastificat"

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i cicle superior d’educació primària. Descripció: L'exposició permet reflexionar sobre l’impacte dels plàstics al medi ambient: mostra el material que dóna origen al plàstic, el petroli, fins a descobrir què se’n fa dels plàstics reciclats i com reduir-los, passant pels impactes que l'ús inadequat d'aquest material ocasiona al medi ambient.
 
Llegeix més...
 

Pel·lícula "Campeones", les capacitats sempre guanyen!

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d’educació primària i 1r cicle d’ESO. Descripció:Visionat de la pel·lícula Campeones al Cinema Imperial, en el marc de la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapcitat, acompanyat d'un col·loqui posterior per debatre diversos aspectes tractats al film: les capacitats, el treball en equip, la superació, la motivació, la importància de participar...
 
Llegeix més...
 

Taller de xarxes socials

A qui s'adreça: Alumnes de 4t d'ESO. Descripció: Plataforma per la llengua proposa un taller de xarxes socials. La joventut avui dia consumeix un contingut audiovisual molt relacionat amb les xarxes socials, que es caracteritza per ser un espai molt efímer.
 
Llegeix més...
 

Taller de glosa i rumba

A qui s'adreça: Alumnes de 3r d'ESO. Descripció: Projecte pedagògic d'aprenentatge de les modalitats i tècniques de la cançó improvisada per tal d'incentivar l’ús de la llengua en l’àmbit escolar, però fusionada amb la rumba.
 
Llegeix més...
 

Fem ciència ciutadana: descobrim la biodiversitat urbana amb el mòbil

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció:Proposta educativa que consisteix en un mostreig de la biodiversitat urbana tot utilitzant aplicacions mòbils (app). Per fer-ho primer farem una sessió a l'aula i, posteriorment un itinerari per la ciutat.
 
Llegeix més...
 

Escape Room. L'habitació dels Mals Fums

A qui s'adreça: Alumnes de 1er cicle d'ESO. Descripció: L'habitació dels Mals Fums és un Escape room que posa a prova la capacitat científica, deductiva, habilitats i treball en equip dels alumnes per superar una crisi ambiental global causada per la contaminació atmosfèrica.
 
Llegeix més...
 

No reciclar en realitat virtual

A qui s'adreça: Alumnes de primer cicle d'ESO. Descripció:Mitjançant unes ulleres de realitat virtual, l’alumnat farà una visita al Centre de Tractament dels Residus del Vallès Occidental en 360 graus, on arriben els residus no separats.
 
Llegeix més...
 

Joc de la biodiversitat

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Els alumnes experimenten amb un joc de taula i reflexionen sobre la biodiversitat present a la nostra ciutat i com aquesta és condicionada per el disseny de la pròpia ciutat. Amb aquest recurs, els alumnes s'aproximen a les diferents problemàtiques lligades a aquests temes.
 
Llegeix més...
 

Descobrim la biodiversitat a l'entorn de l'escola

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Itinerari guiat per un parc o jardí proper al centre educatiu per tal d'avaluar la presència de la biodiversitat urbana. Per fer el mostreig de la biodiversitat, l'educador/a de l'ADENC defineix l'habitat o hàbitats d'estudi i les seves característiques i explica la metodologia a seguir.
 
Llegeix més...
 

Gènere! Creu Roja Sabadell

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària i ESO.   Descripció: Es tracta d’una activitat de sensibilització, participativa i de reflexió on es treballen continguts de coeducació i enfocats des de l’òptica de l’oportunitat que ambdós gèneres tenen davant de situacions i rols que històricament s’han considerat del gènere contrari.
 
Llegeix més...
 

Coneix els esports d'aigua al CNS - Can LLong

A qui s'adreça: Alumnes del cicle inicial d'educació primària. Descripció: Activitat per donar a conèixer els esports d’aigua que es practiquen al Club Natació Sabadell, com són la natació, el waterpolo i la natació artística, des d’una vessant lúdica amb jocs i activitats adaptades als diferents nivells.
 
Llegeix més...
 

El Ripoll de la mà dels ocells

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Itinerari guiat per la ribera del riu Ripoll per tal d'estudiar els diferents hàbitats presents a la zona i conèixer les espècies que hi habiten, tot començant per els ocells.
 
Llegeix més...
 

Taller de prevenció del tabaquisme

A qui s'adreça:  Alumnes del 1r cicle de l'ESO. Descripció: Taller d’una hora que consta d’un diàleg dirigit per un/a professional de l’Aecc per parlar del tabac i les addicions.
 
Llegeix més...