PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Divertim-nos amb les matemàtiques

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària.   Descripció: L’activitat és una combinació de dos dels tallers de matemàtiques que oferim. Primer se’n fa un i després l’altre. Els tallers són:
 
Llegeix més...
 

Visita als edificis modernistes de la Fundació 1859 Caixa Sabadell

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d’educació infantil, primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Aquesta activitat consisteix en una visita guiada per l'interior de la Seu de la Fundació 1859 Caixa Sabadell i també per l'antiga Escola Industrial d'Arts i Oficis (actual Espai Cultura de Sabadell), ambdós construïts a començaments del segle XX i amb una intenció molt concreta, per un cantó tenir un edifici més gran on poder allotjar les oficines de Caixa Sabadell (entitat per a la
 
Llegeix més...
 

Explora el Modernisme

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'educació infantil i educació primària Descripció: En aquesta activitat es visita l'interior de la Seu de la Fundació 1859 Caixa Sabadell i també l'antiga Escola Industrial d'Arts i Oficis (actual Espai Cultura de Sabadell). Els continguts d’aquesta visita es complementen, en aquest cas, amb un taller on es treballa o bé un vitrall o bé un mosaic, és a dir, dos dels elements més utilitzats pels modernistes per a fer els seus edificis i les seves
 
Llegeix més...
 

Desenvolupa l'esperit emprenedor

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció: En el taller, els participants, a partir d’unes premisses molt concretes, hauran de crear una petita empresa. L’empresa és avui una realitat bàsica i fonamental en el sistema econòmic i en el sistema d’organització social en què vivim. L’alumnat que en un futur es podrà integrar com a treballador/a d’una empresa o convertir-se en empresari, ha de conèixer el món empresarial i preparar-se per esdevenir una persona multifuncional, adaptable, efectiva, i
 
Llegeix més...
 

Coneixent els jardinets de la Caixa

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d’educació infantil i educació primària.   Descripció: L’activitat, per a alumnes de 2n cicle d’educació infantil, consisteix en descobrir la natura que els nens/es  tenen més a l’abast. Es recomana fer l’activitat durant la tardor i/o la primavera perquè és quan els arbres del jardí (de la Fundació 1859 Caixa Sabadell) es troben en un estat de canvi: o bé els hi cauen les fulles o bé els hi surten les flors.
 
Llegeix més...
 

Fruita de temporada

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d’educació infantil.   Descripció: En el taller, els nens/es faran el “Joc de la Piràmide. Les caixes equilibrades”, que serà un joc amb caixes, que els nens/es hauran d’omplir d’aliments reals, prenent com a model la piràmide de l’alimentació.
 
Llegeix més...
 

De la cèl·lula a l'ADN

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d’ESO i batxillerat.   Descripció: En aquest taller es proposa investigar l’estructura de l’ADN, conèixer els seus components i el seu funcionament. Es realitzaran diferents activitats al voltant d’aquesta premissa i així per exemple, els alumnes tindran la oportunitat de fer un experiment molt senzill però molt interessant, per tal d'elaborar hipòtesis i visualitzar a simple vista, del nostre propi material genètic.
 
Llegeix més...
 

Descobreix en Bee-bot (robòtica educativa)

A qui s'adreça: Alumnes de P4, P5 i cicle inicial d’educació primària.   Descripció: En Bee-bot és un petit robot amb forma d’abella que és robust i molt fàcil de fer servir, ideal per a aquestes edats. L’objectiu és aprendre el llenguatge direccional, girs, lateralitats i altres conceptes d’espacialitat.
 
Llegeix més...
 

Fes càlculs

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària.   Descripció: El taller consisteix en fer càlculs matemàtics d’una forma divertida a partir de jocs diversos i col·laborant en grup. Els jocs varien depenent de l’edat.
 
Llegeix més...
 

Mosaics de colors

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària.   Descripció: En aquest taller els alumnes realitzaran un mosaic amb el material utilitzat des d'època romana per a fer els mosaics, és a dir, les tessel·les de diferents colors.
 
Llegeix més...
 

Juguem amb el tangram

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària.   Descripció: L’activitat consisteix en construir un tangram amb un full d’origami, identificar quines formes geomètriques el compon i crear figures diferents amb les seves 7 peces.
 
Llegeix més...
 

Fem vitralls modernistes

       A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'educació infantil i cicle inicial d'educació primària.   Descripció: Realització d’un vitrall adaptant la tècnica emprada pels modernistes en funció del nivell educatiu de cada grup. Els alumnes pinten el vitrall amb les pintures que es fan servir per a pintar els vitralls reals..
 
Llegeix més...
 

Lego Wedo (robòtica educativa)

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària i 1r cicle d’ESO.   Descripció: Els alumnes construiran un robot amb peces de Lego, seguint unes instruccions. El set de peces de Lego inclou un motor i dos sensors (de proximitat i d’inclinació). Una vegada armat el robot, es comprova els moviments que realitza gràcies a la seva connexió a un ordinador, a través d’un cable USB.
 
Llegeix més...
 

L'estratègia ho és tot

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior de primaria, ESO i Batxillerat.   Descripció: L’activitat consisteix en resoldre cinc reptes d’estratègia diferents en grup que posen a prova els nois i noies. No tot és blanc o negre. L’estratègia és l’art de coordinar les accions i de maniobrar per tal d’aconseguir una finalitat. En aquest cas, l’objectiu és resoldre reptes que a simple vista poden semblar senzills però que no ho són tant.
 
Llegeix més...
 

Ordit i trama

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària.   Descripció: Taller de fabricació d’un teler manual i casolà. En el taller, els alumnes tindran l’oportunitat de fabricar un teler manual que després es podran emportar cap a casa. D’aquesta manera, podran experimentar en primera persona com és teixir i com és l’art del tèxtil, tan arrelat a la ciutat de Sabadell.
 
Llegeix més...
 

El menú complet

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: És un taller que tracta sobre com elaborar un menú complet,  tenint en comte tot el procès, per la qual cosa està dividit en quatre parts: compra intel·ligent, joc de la piràmide dels aliments, cuina saludable i protocol a la taula.
 
Llegeix més...
 

El farcell de la postguerra

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d’educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció: Visita guiada a l’exposició “El farcell de la postguerra. Quan la gana aguditza l’enginy”, la qual vol retre un homenatge a totes aquelles famílies que van viure una de les etapes més dures i llargues del nostre país, la postguerra.
 
Llegeix més...
 

Plastihistòria de la ciència

  A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció: L’exposició “Plastihistòria de la Ciència” consisteix en vint diorames fets amb plastilina que representen alguns dels moments històrics d’un descobriment científic o el propi inventor del descobriment.
 
Llegeix més...
 

Construint la nostra realitat virtual

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitja i superior d'educació primària, ESO i Batxillerat.   Descripció: Es tracta d’un innovador taller d’introducció a la realitat virtual immersiva.
 
Llegeix més...
 

Geometria en 2D i 3D

  A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària.   Descripció: El taller tractarà la idea del pas d’una figura geomètrica en dues dimensions a les tres dimensions. Per fer-ho, utilitzarem geoplans per crear diferents formes geomètriques i comprendre que formes geomètriques complexes estan formades per d’altres més senzilles.
 
Llegeix més...