PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
Gènere, Feminismes i LGTBI

SIAD

CONTACTE                                         

Adreça: C. de Vidal, 146
Telèfon: 93 724 61 67

Matins : de dilluns a divendres de 9 a 14 h
Tardes:  de dilluns a dijous de 15 a 17'30 h

 


urgències  

 Contra la violència masclista. Telèfon gratuït i confidencial. Atenció 24h.  016:. Contra el maltracte, truca!
 Policia Municipal de Sabadell  Hospital de Sabadell. Urgències  SOJ. Servei d'Orientació Jurídica del Col.legi d'Advocats de Sabadell

QUÈ ÉS EL SIAD?

El SIAD és un espai de referència que t’ofereix informació i assessorament amb professionals especialitzades en treball social, psicologia i dret.L’Ajuntament, mitjançant la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania té com a principal objectiu prestar atenció, assistència i orientació a les dones que es troben en una situació de discriminació per raó de gènere.Aquesta atenció es du a terme des del SIAD.

 • Si vius una situació de discriminació familiar, de parella, social o laboral.
 • Si vols informar-te sobre els teus drets o fer qualsevol consulta relacionada amb la teva condició de dona a la societat.
 • Si necessites suport terapèutic i emocional.
 • Si pateixes maltractaments físics, psíquics o abusos sexuals
 • Si els teus fills/filles pateixen les conseqüències d’aquesta relació.

 

 
 
 

QUÈ ofereix el siad?

 • Atenció social, personalitzada i professional a totes aquelles dones que realitzin una demanda per una problemàtica personal derivada de la seva condició de dona.
 • Atenció psicològica-terapèutica per a una millor realització personal.
 • Atenció psicològica infantil pels fills i filles de les usuàries per facilitar suport emocional i psicològic als infants.
 • Si pateixes maltractaments físics, psíquics o abusos sexuals
 
 
 • Assessorament jurídic principalment sobre temes de separacions, divorcis, violència masclista, etc... d’acord amb cada situació concreta.

 


ANTECEDENTS

 1. L'any 1999 es crea la Regidoria d'Igualtat.

1a acció: Elaboració del Pla d'Actuació per a la Igualtat Dona-Home, aprovat pel Ple Municipal el novembre de 1999.

 • El Pla Municipal d'Actuació, estableix directrius generals:
 • Prestar atenció a totes les dones amb problemàtiques de discriminació per raó de gènere.
 • Atendre a totes les dones víctimes de violència.
 • Crear un centres específic, espai de referència on les dones puguin assessorar-se en tots aquells temes d'interès pel seu creixement personal i social.
 • L'any 2001 s'inaugura, i la seva seu s'estableix al c. del Doctor Puig, 18
 • L'any 2006 la Regidoria d'Igualtat es trasllada al c. Vidal, 146
 • L'any 2011 el Programa d'Igualtat i el CAD passen a formar part de la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania. El 2015 el CAD passa a dir-se SIAD (Servei d'Informació i Atenció a les Dones).

 


 

SERVEIS QUE OFEREIX EL SIAD

 
Atenció social personalitzada
Primera acollida al Centre. Seguiment: recerca de recursos necessaris, derivació als professionals del Centre, coordinació amb aquests per tal de treballar de manera multidiciplinar... Seguiment del casos fins a la seva resolució.

Assessorament jurídic
Primera entrevista per conèixer la situació.
Seguiment per anar orientant i assessorant d'acord amb cada situació amb concret.

 

Atenció psicològica
Programa específic per a dones adultes que han viscut situacions reiterades de violència masclista.

Atenció a la infància
Atenció individual i grupal a dones que precisen una atenció terapèutica com a conseqüència d'haver passat per unes situacions de discriminació per raó de gènere: situacions de conflictes de parella, problema de relacions amb els fills i filles, sense suport familiar, amb càrregues familiars excessives, etc.


Fons Documental
Ofereix informació actualitzada sobre la situació de les dones en la societat i sobre les condicions que possibiliten la Igualtat Dona-Home. Llibres, documentació gris, internet, etc..


 

Equip de professionals

Format per la Coordinadora, dues auxiliars administratives, dues treballadores socials, dues psicòlogues, dues advocades i una psicòloga infantil

Totes les professionals que treballen al Centre d'Atenció a la Dona formen un equip multidisciplinar amb uns objectius generals comuns i una estreta coordinació.

L'equip intervindrà en funció de les necessitats de cada cas, establint un circuit d'intervenció i derivació a la professional corresponent, fent un posterior seguiment fins a la seva resolució.
 
 
Serveis que s'ofereixen al CAD
Atenció social personalitzada

Primera acollida al Centre a càrrec de la Treballadora Social per conèixer els problemes plantejats per la usuària i fer una derivació als serveis especialitzats que donin una desposta adequada a les seves necessitats i demandes amb recursos útils i eficaços en relació a la seva problemàtica.

Les sessions d'intervenció es realitzen de forma individual i personalitzada tenint en compte la complexitat de cada cas, oferint un espai de suport, recolzament i contenció social.

Servei especialitzat d'intervenció psicològica per a dones

El model d'intervenció es fa a través de professionals especialitzades en el suport emocional i psicològic per tal de fer front i superar les conseqüències de violència viscudes o de discriminació per raó de gènere amb la realització de les següents accions, entre d'altres.

 • Treball d'aspectes psicològics individuals (autoestima, pors, percepcions cognitives)
 • Introduir l'auto reflexió de la situació actual o passada.
 • Contenció de les situacions d'angoixa, enfonsament, tristesa.
 • Detecció de necessitats i carències de la vida quotidiana.
L'atenció i les tècniques utilitzades possibiliten la superació del trauma, recuperar l'autoestima i l'estabilitat emocional.

D'altra banda, es potencia i acompanya la dona en la seva recuperació, fent-la part activa, no només en el procés de millora personal, sinó també en el manteniment de la dinàmica de la seva vida quotidiana.

Servei d'assessorament jurídic

L'Ajuntament de Sabadell a través del Centre d'Atenció a la Dona ofereix a les dones un servei presencial i gratuït d'assessorament jurídic que assessora i orienta sobre assumptes jurídics d'interès per a les dones, principalment sobre temes de separacions, custòdies d'infants, incompliments de pensions i règims de visites, agressions sexuals i violència contra les dones.