PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
PARCS I JARDINS

Bosc de La Concòrdia

Bosc de La Concòrdia

Localització i contacte

  • Adreça: c. de la Lusitània, 1
  • LA CONCÒRDIA
  • 08206, Sabadell

plànol Afegeix al mobil

Com arribar-hi?

Documents relacionats

Més informació

DESCRIPCIÓ GENERAL

- Situació

El bosc de la Concòrdia s'ubica al centre del barri del mateix nom, al Districte 4 de la ciutat de Sabadell, entre els carrers de Lusitània, Adriana, Atlanta i la via Aurèlia.

- Superfície

És d'una superfície aproximada d'1,8 ha i està catalogat com a parc veïnal de titularitat pública.

El bosc de la Concòrdia és un espai verd que ha restat com a fragment de bosc natural encerclat per la trama de carrers que han anat configurant la ciutat.

S'hi troba un nombre important d'arbres, principalment, pins, alzines i roures. Tot l'espai es troba deprimit, situat a cotes inferiors als carrers que el delimiten, i segueix el pas d'un antic torrent, actualment, canalitzat i soterrat.

Aquesta singular configuració, vorejada d'espais urbanitzats, fa que sigui un punt de referència per a veïns i veïnes de Sabadell.

- Com arribar-hi

Podem arribar fins al bosc de la Concòrdia amb les línies d'autobús urbà L2, L3 i L10, com també amb el carril bicicleta, que hi arriba pel carrer d'Adriana.

ORIGEN, ANTECEDENTS I PROJECTE

El bosc de la Concòrdia és el vestigi d'un gran bosc de roures i alzines i ha estat testimoni de la nostra història més recent: l'explotació forestal, les vinyes i els camps de conreu, l'establiment d'una bòbila, l'expansió urbanística, els abocaments incontrolats, aparcament de vehicles... Fruit d'aquesta intensa pressió humana, el bosc va entrar en un procés gradual de degradació.

Un valor important en la rehabilitació del bosc va ser l'aportació dels veïns i veïnes, actors i promotors de la realitat d'aquest espai. A partir dels anys 70 van començar els moviments i les actuacions veïnals de sensibilització i defensa del bosc de la Concòrdia. L'any 2000, es constituí la Comissió del Bosc de la Concòrdia com a òrgan consultiu format per representants de l'Ajuntament, associacions de veïns, la CAE La Llar del Vent i veïns a títol particular. És a partir d'aquest pu

També et pot interessar...