PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Cerca al directori...

Masia de Can Roqueta

Localització i contacte

  • Adreça: masia de Can Roqueta,
  • LA SERRA DE SANT ISCLE
  • 08202, Sabadell

plànol Afegeix al mobil

Com arribar-hi?

  • Autobusos urbans (TUS)
      Parades properes:
    • Agnès Armengol : L4,F4,
    • Can Llobateres-1 : L23,
    • Can Roqueta : L4,L23,F4,
    • Polígon Can Roqueta : L4,F4,

Més informació

Segons la recerca arqueològica portada a terme l'any 2007 (a càrrec de l'empresa ARRAGO, SL amb la promoció de l'Associació Pro Diminuïts Psíquics de Sabadell i Comarca) la primera construcció en aquest indret va ser un mas datat els segles XII-XIII que va patir grans remodelacions entre els segles XIV i XV i en època moderna se li van construir edificis annexes. Les remodelacions es van succeir fins el segle XIX i van donar a la masia la fesomia que avui es coneix i que respon a aquesta descripció:

El cos principal, de planta baixa, planta pis i planta segona, es troba envoltat d'edificacions annexes que deixen la façana principal totalment alliberada. Al davant es troba l'era. La façana principal de la masia, encarada a sud, es troba dividida en tres franges verticals clares, essent la central l'eix de simetria, on s'hi troba la portalada d'accés.

En els terrenys que envolten la masia es va descobrir a principis del segle XX (1913, Joan Vila-Cinca i 1930, Vicenç Renom) un important jaciment arqueològic. Al llarg de totes les campanyes d'excavacions arqueològiques sistemàtiques portades a terme entre final dels anys 80 del segle XX i l'any 2010 s'han posat al descobert: un gran assentament d'època prehistòrica (neolític, edat del bronze i edat del ferro) i estructures d'època ibèrica, època medieval i època moderna.

Època: de la construcció actual, segle XIX

Autor: desconegut

Ús actual: seu de la Fundació Privada Atendis

Propietat: municipal

Bibliografia consultada:

ARRAGO, S.L. (Isabel Villares i Jordi Roig), febrer del 2009. Informe tècnic final per a l'eliminació i el cobriment d'estructures arqueològiques de la intervenció a la masia de Can Roqueta (Sabadell, Vallès Occ.). Museu d'Història de Sabadell.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni de Sabadell (PEPPS). Fitxa 334-D1.