PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Visita de Sílvia Berrocal i Dimir Viana, reconeguts defensors dels drets humans

Protagonitzaran xerrades i tallers en el marc del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, que inclou 10 municipis catalans Visita de Sílvia Berrocal i Dimir Viana, reconeguts defensors dels drets humans

Sílvia Berrocal farà una xerrada el 9 d’abril, a 2/4 de 12 del migdia, adreçada a l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Sabadell. Berrocal és gestora comunitària a Apartadó (Colòmbia) i membre de la Fundación Forjando Futuros i de la Corporación de Víctimas Sobrevivientes del Conflicto en Urabá - Visionando la Paz (COMUPAZ).

Mare d’una de les persones assassinades per les FARC a la matança al barri obrer La Chinita, ha participat activament en les negociacions de pau entre les FARC i l’executiu colombià a l’Havana. Aquest compromís li ha comportat amenaces per a la seva seguretat. Per això, des del novembre, es troba a Catalunya en el marc del Programa Català de Protecció de Defensors i Defensores dels Drets Humans.

Dimir Viana oferirà dues xerrades taller sobre Les arts i el reciclatge per al dret al medi ambient i el dret a la vida digna. El 10 d’abril, a les 6 de la tarda, al Centre Cívic de Can Rull, i l’11 d’abril, també a les 6 de la tarda, al Centre Cívic de la Creu de Barberà. Les dues xerrades s’adrecen a joves i les coordinen els espai joves de la ciutat.

Viana és actor, director i autor teatral, músic, educador i activista de Belo Horizonte (Brasil). Treballa la conjunció entre l’art i el compromís social. Conegut per la seva feina amb el teatre de l’Oprimit, també treballa l’art i el desenvolupament comunitari com a la Caravana d’artesania o el seu grup d’art i mobilització social lligat a la recollida selectiva de materials reciclables.

Ciutats defensores dels drets humans

A més de Sabadell, hi haurà activitats a Caldes de Montbui, Cornellà de Llobregat, Mataró, Mollet del Vallès, Reus, Rubí, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú amb altres persones destacades en la defensa dels drets, com Chema Caballero, Patricio Vindel, Yolanda Oquelí i Edilberto Daza.

La visita s’emmarca en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, que des de 2013 organitzen diferents municipis catalans i que consisteix en nombroses propostes de sensibilització sobre el paper dels defensors dels drets humans, persones que posen en risc la seva seguretat i la seva llibertat per denunciar-ne vulneracions. Aquest és un projecte organitzat conjuntament pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, amb la participació de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Institut de Drets Humans de Catalunya.