PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
CREENCES

La Laïcitat
La diversitat de creences a la ciutat
Jornada de portes obertes als Centres de Culte
Memorial Àlex Seglers
Oficina de Drets Civils

Una placa commemorativa recordarà a Sabadell el cinquantè aniversari de la mort de Martin Luther King

mlk1

El cinquantè aniversari de l’assassinat de Martin Luther King, el 4 d’abril de 1968, serà objecte a Sabadell d’un acte commemoratiu, que tindrà lloc el proper dissabte 7 d’abril, a partir de les 12 del migdia, al carrer de Luther King, davant de la plaça Maria Montessori, al barri de Castellarnau.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, presidirà l’acte, titulat “50 anys somiant: Despertem i fem possible el somni”, que consistirà en la descoberta d’una placa commemorativa i una ofrena floral, acompanyada d’actuacions musicals. L’acte comptarà també amb la presència del president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, David Bondia i del regidor de l’Ajuntament de Sabadell, Lluís Perarnau.

Martin Luther King Jr. (Atlanta 1929 – Memphis 1968) va ser un pastor nord-americà de l'Església Bautista i defensor dels Drets Humans. Va desenvolupar una tasca crucial als Estats Units al capdavant del moviment pels drets civils per als afroamericans.

Va participar com a activista en nombroses protestes contra la Guerra del Vietnam i la pobresa en general. Va liderar accions per acabar amb la segregació americana i la discriminació racial a través de mitjans no violents. Va rebre el premi Nobel de la Pau el 1964. La placa commemorativa recull la seva famosa frase “La llibertat mai no és lliurada voluntàriament per l’opressor, ha de ser exigida pels oprimits”.

 

Imprimeix Correu electrònic

També et pot interessar...