PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament aprova el nou calendari de treball fins al 2019 del cos de la Policia municipal

Per al Govern, regular la jornada i la distribució horària és una eina bàsica per garantir un servei adequat i la seguretat a la ciutadania L’Ajuntament aprova el nou calendari de treball fins al 2019 del cos de la Policia municipal

Des del passat mes de novembre, en què l’Ajuntament va presentar una proposta de nou calendari 2018-2019, i després de diversos mesos de negociació en què s’han fet fins a set reunions negociadores per intentar arribar a un acord conjunt, l’Ajuntament ha decidit aprovar, per decret, la nova proposta de document que fixa la jornada i la distribució horària dels 226 efectius de la Policia municipal adaptada a les necessitats de la ciutat, especialment a l’època de vacances.

Lluís Perarnau, regidor de Seguretat i Prevenció

Hem fet un esforç important per acostar posicions en la negociació per arribar a un document conjunt i per això hem fet fins a 7 reunions amb els sindicats, perquè la nostra voluntat és arribar a acords. Era bàsic i imprescindible, per raons d’interès general en benefici de la ciutadania i per una política de seguretat, disposar d’un calendari que estableixi les condicions de treball del cos de policia municipal que reguli, precisament, els dies on cal concentrar més l’activitat policial.

Una millor redistribució de les hores laborals i una setmana formativa, principals propostes de millora

L’objectiu del nou calendari és aconseguir optimitzar al màxim el servei en períodes d’estiu i jornades punta de feina, tal com tenen també establerts els calendaris d’altres policies municipals de ciutats similars a Sabadell. Es tracta d’una proposta que no comporta que els policies hagin de treballar més dies en el còmput anual, sinó que el que proposa és una millor redistribució que garanteixi més presència als carrers de la ciutat.

La nostra obligació com a Govern és garantir el servei i la seguretat a la ciutadania; cal tenir present que no hi ha cap plantilla de policia a Catalunya que concentri tants dies de descans en un pla de vacances, i la nostra voluntat i responsabilitat ha estat renegociar aquesta situació en un equilibri entre el dret al descans i l’obligació de prestar el servei a la ciutadania.

D’altra banda, es preveu també la creació d’una setmana formativa en què els agents, en hores de servei, es formaran tant per mantenir els coneixements com per poder adquirir noves habilitats que els capacitin en la seva tasca diària. Es tracta d’una formació dins la jornada laboral i no comportaria un increment d’hores de feina, però és un aspecte que el Govern considera imprescindible, ja que es tracta d’una formació orientada a un millor perfeccionament del servei i de la seguretat jurídica en les seves intervencions. Així, es programarien 4 dies de formació anuals orientats a disposar de noves eines i coneixements per a la resolució mediada i pacífica de conflictes, autoprotecció o aspectes de normativa vigent o de protecció de dades, entre d’altres aspectes, pensat per donar coneixement i eines suficients que permeti els agents prendre en cada moment les decisions i actuacions més adequades.