PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament de Sabadell vol incrementar el percentatge de dones en la Policia Municipal

S’aproven les bases d’una nova convocatòria per proveir 13 places d’agent L’Ajuntament de Sabadell vol incrementar el percentatge de dones en la Policia Municipal

La sessió donarà a conèixer el perfil professional dels cossos de seguretat general i en particular de la Policia Local de Sabadell: què és ser policia, la carrera professional, la relació d’equip, les competències transversals i els talents personals més valorats. També s’informarà sobre el procés de selecció:  la convocatòria d’oposicions, condicions d’accés, tipus de proves, etc. A més, les dues agents de la policia local exposaran la seva experiència personal.

L’activitat és gratuïta, però les places són limitades i requereix inscripció prèvia, que es pot fer telemàticament.

La xerrada, pretén incentivar la presència de dones en els cossos de seguretat, la qual continua sent baixa en l'actualitat, una situació similar a la que es viu en els cossos d’altres ciutats similars a Sabadell. Actualment, la Policia Municipal compta amb 32 dones, el que significa el 13,73% del total.

Lluís Perarnau, regidor de Seguretat i Prevenció

són importants per animar les dones a descobrir la professió i les oportunitats que comporta. La nostra finalitat és revertir aquesta escassa presència de dones en el cos perquè encara que sigui una situació generalitzada arreu, no deixa de ser anòmala.

Nova convocatòria de places

En el marc del pla de creixement de la Policia Municipal, la Junta de Govern Local del 3 d’abril va aprovar les bases de l’oposició per cobrir 13 places d’agent de la Policia Municipal. El projecte de reestructuració i creixement de la plantilla de la Policia Municipal, iniciat el 2016, té l’objectiu de comptar a partir del 2022 amb una plantilla de 275 agents (el 2016 comptava amb 220 i actualment amb 235 efectius).