PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Escoles i instituts de la zona del nord de Sabadell participen en el Programa araESCRIC

L’objectiu és promoure l’escriptura i així afavorir l’èxit educatiu de l’alumnat Escoles i instituts de la zona del nord de Sabadell participen en el Programa araESCRIC

Mitjançant l'araESCRIC, durant el primer trimestre del curs s’han organitzat sis conferències en relació amb aquest projecte adreçades als docents. En el segon i tercer trimestre, participen en el seminari “L’escriptura en un centre educatiu”, amb l’objectiu que cada centre educatiu pugui fer una diagnosi sobre les seves necessitats i elaborar el seu propi Pla de millora de l’escriptura.

Prenen part en la proposta les escoles Roureda, Floresta, Can Deu, Sant Julià i Calvet d'Estrella i els instituts Joan Oliver i Jonqueres. Amb el projecte, tots els centres estan  iniciant un treball pedagògic que tindrà efectes i continuïtat en el temps.

L’araESCRIC potencia l'escriptura sistemàtica en totes les àrees i matèries del currículum al llarg de tota l’escolarització per tal d’augmentar la competència comunicativa i lingüística, tenint present que l'escriptura és una activitat que permet estructurar el pensament, comunicar-se, organitzar-se, aprendre i participar en la societat.

En aquest marc, el programa posa a disposició dels centres orientacions, pautes, assessorament i formació als docents, als equips directius i a les famílies perquè incorporin i sistematitzin estratègies d'escriptura com a eix vertebrador dels aprenentatges, cadascun des del seu àmbit de responsabilitat. Amb tot, i entre altres objectius, es vol reconèixer l'escriptura com una estratègia transversal per millorar el rendiment escolar a totes les àrees curriculars i fomentar l'hàbit de l'escriptura personal i el plaer d'escriure per créixer.