PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La Junta de Portaveus avala la candidatura d’Eva Abellan per al càrrec de la Sindicatura Municipal de Greuges de Sabadell

La nova sindicatura municipal l’aprovarà, si s’escau, el Ple del 26 d’abril La Junta de Portaveus avala la candidatura d’Eva Abellan per al càrrec de la Sindicatura Municipal de Greuges de Sabadell

Així ho han fet públic avui l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, conjuntament amb els portaveus dels diferents grups municipals de l’Ajuntament de Sabadell: Joan Berlanga, per Unitat pel Canvi; Juli Fernàndez, per Esquerra Republicana; Glòria Rubio, per Crida per Sabadell; Carles Rossinyol, per Convergència i Unió; Josep Ayuso, pel Partit Socialista de Catalunya; Adrián Hernández, per Ciutadans, i Marisol Martínez, per Guanyem Sabadell.

Eva Abellan ha resultat l’escollida entre els cinc noms que hi havia proposats: Víctor Colomer Miralbell, F. Xavier Mañà i Martínez, Eva Ruiz Vergés i Maria Teresa Soler Hernàndez. Aquest és el segon termini que s’obre en el procés per elegir la Sindicatura de Greuges, després que cap de les candidatures presentades en la primera convocatòria –Jordi Serrano, Lluís Saila i Maria Teresa Soler– no hagués obtingut el suport necessari.

La nova sindicatura municipal l’aprovarà, si s’escau, el Ple municipal del 26 d’abril després que l’alcalde hi elevi l’acord de la Junta de Portaveus. L’elecció seguirà els criteris que estableix el Reglament de la Sindicatura Municipal de Greuges. Serà escollida la candidatura que obtingui la majoria de les dues terceres parts dels membres de dret que integren la corporació municipal (18 vots), en primera votació, o de les tres cinquenes parts (17 vots), en segona votació, si no obté prou majoria.

En el cas que aquest el Ple municipal elegeixi un nou síndic o síndica, caldrà que la persona escollida prengui possessió del càrrec i, d’acord amb el nou reglament, tindrà consideració de personal eventual amb dedicació parcial.

Eva Abellan Costa

Eva Abellan és llicenciada en Sociologia i té un postgrau en direcció i gestió d’entitats no lucratives i d’economia social, un curs superior de creativitat de màrqueting en línia, a més d’un màster interuniverstiari d’estudis de dones, gènere i ciutadania. Actualment és consultora en sostenibilitat de les organitzacions i responsable de Lavola Comunicadió.