PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament farà un seguiment estricte perquè la Generalitat acompleixi els compromisos adquirits amb el veïnat dels Merinals

El veïnat i el consistori reclamen a la Generalitat un manteniment digne de l’espai i dels habitatges L’Ajuntament farà un seguiment estricte perquè la Generalitat acompleixi els compromisos adquirits amb el veïnat dels Merinals

La regidora d’Habitatge, Glòria Rubio, ha afirmat que el consistori n’està fent

un seguiment estricte per tal que els compromisos siguin una realitat, perquè després de tants anys la ciutadania dels Merinals i l’Ajuntament encara estem reclamant un manteniment digne de l’espai i dels habitatges.

Glòria Rubio i Lluis Perarnau, regidor del Districte, van tornar a traslladar aquesta voluntat tant al veïnat com a la Generalitat durant la darrera reunió que van tenir amb representants de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, l’Associació de Veïns dels Merinals i la Comissió pel Dret a l’Habitatge digne d’aquest àmbit de la ciutat.

L’objectiu de la reunió era fer el seguiment dels compromisos adquirits per la Generalitat de Catalunya pel que fa a les obligacions derivades del Pla de Millora Urbana del Polígon Arraona - els Merinals.

Després de les reivindicacions que l’associació de veïns i l’Ajuntament han fet els darrers temps per tenir un manteniment digne de l’espai i dels habitatges fins que s’acabi totalment la remodelació del barri, la Generalitat ha contractat una empresa que setmanalment s’encarrega de les tasques de manteniment de l’espai públic i s’ha fixat el mes de gener de l’any 2019 per al lliurament dels habitatges pendents de finalitzar.

Tot i això, durant la reunió, tant la Comissió i com l’Associació de Veïns van voler expressar la necessitat de valorar la situació de 7 edificis més –14 blocs de veïnatge–. Aquests blocs van quedar fora del conveni de l’any 1995, en què es va establir que l’INCASOL construiria 592 habitatges per substituir els edificis que s’havien d’enderrocar a causa dels danys estructurals irreparables que patien.

Aportant estudis tècnics, els representants del veïnat van voler fer arribar a ambdues administracions que cal revisar la valoració inicial que es va realitzar. Ara, els representats de la Generalitat de Catalunya s’han compromès a estudiar la documentació. Per consegüent, totes les parts es van emplaçar a mantenir una reunió de retorn durant el mes de juny de l’any 2018, moment en què la Generalitat haurà d’haver valorat la situació.