PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
HABITATGE

Una nova rotonda millorarà l’accés a la zona industrial de Can Roqueta

L’operació forma part del procés de venda d’un solar propietat de SBD Creixent, gestionat per Vimusa Una nova rotonda millorarà l’accés a la zona industrial de Can Roqueta

De la construcció de la rotonda se’n farà càrrec el comprador d’un solar situat a la zona de Can Rabella venut ara per SBD Creixent –societat integrada per Habitatges Municipals Sabadell (Vimusa) i per diferents operadors–. El solar va destinat a usos logístics i a serveis complementaris. De fet, la societat sabadellenca només és propietària del 84,16 % del sòl i la resta pertany a Barberà del Vallès.

D’altra banda, és previst que en els propers dies, i al mateix àmbit de Can Roqueta –concretament a la zona Ca n’Alzina–, es firmi la concessió d’un solar de titularitat municipal a una empresa adjudicatària d’un concurs per a l’explotació d’aparcament de camions.

Aquesta operació és fruit de la compra d’uns terrenys que SBD Creixent va fer, entre 2002 i 2005, durant els anys del boom immobiliari, a diferents propietaris. D’aleshores ençà, Ajuntament i Vimusa han vetllat perquè el projecte respecti el planejament urbanístic vigent.

Glòria Rubio, regidora d’Habitatge i vicepresidenta de Vimusa, s’ha expressat en el sentit que

des de l’Ajuntament i gràcies a Vimusa, hem treballat per endreçar una operació que el Govern anterior va gestionar malament. Ara hi hem aplicat criteris ambientals i urbanístics amb l’objectiu que la ciutat hi surti guanyant, tot reduint costos.

Millores derivades

La nova rotonda permetrà, d’una banda, potenciar el desenvolupament de la zona industrial de Can Roqueta. En segon lloc, possibilitarà millorar la seguretat de treballadors i treballadores i usuaris i usuàries que accedeixen habitualment al polígon. En tercer lloc, el fet que un dels solars es destini a aparcament de camions farà possible alliberar el nucli urbà dels vehicles pesants que l’ocupen actualment. Finalment, aquesta operació permetrà millorar els límits i l’entorn del torrent de Can Llobateres.

Juli Fernàndez, tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, ha afirmat que

aquesta operació permet fer un nou desenvolupament de sòl en un punt neuràlgic de la ciutat. És una oportunitat que generarà nous usos en una zona industrial en ple creixement i que permetrà també millorar-hi la seguretat.

CONTACTE

  • Servei d’Habitatge
    C/ del Sol, 1
    Tel: 937453165
  • Sabadell Atenció Ciutadana d’Urbanisme
    C/ del Sol, 1, 3r
  • Servei d’Atenció ciudadana
    Tel. 010
  • Oficina Local d’Habitatge
    C/Blasco de Garay, 17  
    Tel. 93 745 79 10
  • Serveis Socials Bàsics Territorials (ubicats als Centres d’Atenció Primària de salut)
  • Servei d’Urgències i d’Emergències Socials
    Plaça del Gas, 2
    Tel. 937264700