PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’ exposició itinerant Sumant pels Drets Humans fa la primera parada a l’ Institut Sabadell

exposicio1

Sumant pels Drets Humans és l’activitat de reinterpretació artística creada per commemorar el 70è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans...

Sumant pels Drets Humans és l’activitat de reinterpretació artística creada per commemorar el 70è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans i recordar la importància de vetllar pel compliment dels mateixos, presentada el passat mes de desembre, en el marc de la presentació del projecte Joves i Cooperació.

L’entitat va adquirir el compromís de convertir el treball en una exposició itinerant entre els equipaments municipals i els centres participants” assenyala la responsable de l’activitat, Elsa Rodríguez. I és precissament el que s’està fent: Sumant pels Drets Humans comença a girar a l’Institut Sabadell.

Durant els mesos d’abril i maig la instal·lació es traslladarà a també als instituts Arraona, Ribot i Serra, Pau Vila i Ferran Casablancas.

Metodologia i procés de creació de les peces

Per a dur a terme les creació han participat els i les joves de vuit centres educatius de Sabadell –l’Escola Xaloc i els Instituts Pau Vila, Ferran Casablancas, Ribot i Serra, Vallès i Sabadell-, així com altres recursos de la ciutat –l’Esplai la Masia, la primera comissió dels camps de solidaritat al Sàhara Occidental i les joves voluntàries europees al municipi-.

La metodologia de l’activitat ha estat la següent: a cada centre o espai se li ha assignat un dret fonamental, que han interpretat a través del dibuix. Sumant pels Drets Humans ha facilitat que des dels centres es sensibilitzi i generi debat i opinió sobre el contingut la Declaració Universal dels Drets Humans, i les vulneracions que pateixen i assumeixen la ciutadania arreu del món.

L’exposició i l’activitat ha estat impulsada per Taller d’Art, Cultura i Creació, i compta amb el suport de l’Oficina Jove de la Regidoria de Drets Civils i Gènere de l'Ajuntament de Sabadell.

expo 

exposicio1