PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La preinscripció a les escoles bressol municipals de Sabadell serà del 2 a l’11 de maig

Sabadell té 11 escoles bressol municipals distribuïdes per tota la ciutat La preinscripció a les escoles bressol municipals de Sabadell serà del 2 a l’11 de maig

La preinscripció arriba després de les jornades de portes obertes que els centres públics per a infants de 0 a 3 anys han ofert durant l’abril per posar a l’abast de les famílies tota la informació que els pugui interessar sobre les instal·lacions, el projecte educatiu i les característiques de cada escola bressol. Un cop acabat el procés de preinscripció, amb l’atorgament de puntuació per a cada sol·licitud en funció dels criteris de prioritat, la realització del sorteig de desempat, si s’escau, i la publicació de les llistes d’alumnat admès, la matrícula es portarà a terme del 12 al 15 de juny.

Sabadell té 11 escoles bressol municipals distribuïdes per tota la ciutat i que escolaritzen actualment un miler d’alumnes. Són l’Andreu Castells, Arraona, Calvet d’Estrella, Can Llong, Can Puiggener, Creu Alta, El Vapor Buxeda Nou, Espronceda, Joan Montllor, Joaquim Blume i La Romànica. Així mateix, integra la xarxa pública la Llar d’Infants Els Àngels, pertanyent a la Generalitat, que entra dins el mateix sistema de preinscripció i matrícula que els centres municipals.

Les escoles bressol municipals parteixen del respecte a l’evolució i ritme de cada infant, acompanyant-lo tant a ell com a les seves famílies en el procés de desenvolupament. Els infants s’escolaritzen en tres grups d’edat (0-1; 1-2; i 2-3), a càrrec de personal especialitzat i també amb suport psicopedagògic. En aquest cas, les escoles bressol Arraona, Can Llong, Can Puiggener, Creu Alta, Espronceda, Joaquim Blume i Vapor Buxeda Nou escolaritzen nadons a partir de 4 mesos. La resta de centres, a partir d’un any.

El conjunt d’escoles bressol aposta per la vinculació constant família-escola, organitzant tallers per a pares i mares amb els infants o trobades formatives. Els centres ofereixen espais i instal·lacions adequades a les necessitats dels nens i nenes, servei de menjador i horaris flexibles.

Tarifació social

Com a centres municipals, i amb la voluntat d’afavorir la igualtat d’oportunitats en l’accés, les escoles bressol municipals compten amb tarifació social, que vincula el que cada família paga cada mes al seu nivell d’ingressos en relació amb el nombre de membres que conformen la unitat familiar.