PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

22 joves podran aprendre anglès els propers dos anys amb beques impulsades per l’Ajuntament i 9 escoles d’idiomes

El termini de presentació de sol·licituds serà del 4 al 15 de juny 22 joves podran aprendre anglès els propers dos anys amb beques impulsades per l’Ajuntament i 9 escoles d’idiomes

La convocatòria està en plena coherència amb els objectius del Pla per a l’Equitat i l’Èxit Educatiu (Pla Èqxit), que aposta per les beques d’idiomes com una de les accions per millorar el suport i acompanyament als processos d’aprenentatge acadèmic dins i fora de l’escola. Tot plegat forma part d’una sèrie de mesures per reduir les desigualtats i la manca d’oportunitats que es poden derivar de situacions socials i econòmiques desafavorides.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha explicat que

en el marc del Pla Èqxit, estem impulsant accions relacionades amb activitats que, com els cursos d’anglès extraescolar, es desenvolupen més enllà de l’horari lectiu i l’accés a les quals està molt sovint vinculat a les possibilitats econòmiques de les famílies

És per això que, en referència a les beques, Berlanga ha volgut destacar

la generositat d’aquestes escoles, que són centres de qualitat i que, de manera altruista, fan possible el projecte

Val a dir, així mateix, que les beques, que amb aquesta ja arriben a la tercera edició, es van posar en marxa gràcies a la tasca portada a terme pel Consell Escolar Municipal a l’entorn, precisament, de les llengües estrangeres. En aquest marc es va considerar imprescindible comptar amb la implicació de les escoles d’idiomes.

Les escoles d’idiomes que han ratificat l’acord per convocar les beques 2018-2020 són FIAC, Fun English School, Hopin, International House, IM Idiomes, Quality Languages, SI Idiomes, The English Avenue i What’s Up Sabadell.

En representació de les acadèmies, Josep Fort (de FIAC) ha destacat la satisfacció pel projecte, destacant que

el fet de posar d’acord un conjunt d’empreses amb una institució com és l’Ajuntament per tirar endavant un projecte per al bé de la ciutat és un motiu per estar contents

Suport a l’aprenentatge de llengües

Les beques d’anglès s’inscriuen en tot un conjunt d’accions impulsades per l’Ajuntament per fomentar l’aprenentatge de llengües estrangeres entre l’alumnat. Així, aquest curs, i per segon any, tots els instituts amb ESO i batxillerat de la ciutat han comptat amb el suport d’un auxiliar de conversa nadiu de parla anglesa.

D’altra banda aquest estiu, per tercer any consecutiu, s’impartiran cursos intensius d’anglès gratuïts per facilitar a l’alumnat un millor accés als estudis postobligatoris.

Un altre dels àmbits on destaquen les propostes per reforçar l’aprenentatge de llengües és el programa Ciutat i Escola, que aquest curs 2017-2018, ha ofert 44 activitats en anglès.

Més informació