PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’alumnat que participa en el Seguint el Fil es troba amb l’autor del 1r capítol de la història completada pels infants

Amb la proposta, que forma part de les activitats del Ciutat i Escola, es desenvolupa la creació literària i el treball cooperatiu L’alumnat que participa en el Seguint el Fil es troba amb l’autor del 1r capítol de la història completada pels infants

Amb Seguint el Fil, es potencia la creació literària i també el treball cooperatiu a classe i entre diferents centres, que comparteixen una mateixa història, afavorint alhora l’assoliment de diverses competències educatives. Durant l’activitat, i a més d’escriure el capítol d’inici, l’autor dona orientacions a l’alumnat i professorat sobre la manera d’escriure, els personatges, el ritme, l’estructura, etc. Aquest 2017-2018, de la història n’han sortit tres fils diferents, amb tres capítols cadascun i que han estat, així mateix, il·lustrats pels mateixos infants. Tot plegat es pot veure en aquest blog.

D’altra banda, a més dels objectius generals de l’activitat, amb la proposta d’inici del conte, que es presenta sota el nom de Les sabates esblanades, l’autor ha volgut contribuir que l’alumnat conegués la ciutat i els seus edificis emblemàtics. També, a través del treball del relat, que s’aprofundís en el coneixement d’expressions típicament sabadellenques que potser els nens i nenes no utilitzen gaire sovint i en el coneixement de Catalunya. Així mateix, ha volgut transmetre valors de ciutadania i convivència.

Amb les trobades finals celebrades amb l’alumnat, l’autor els ha pogut traslladar les seves impressions sobre les narracions escrites i altres aspectes relacionats amb l’ofici d’escriure, la literatura, etc. Per la seva banda, els nois i noies han pogut compartir el procés que cada grup ha seguit per elaborar la seva part d’aquesta història conjunta.