PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Més de cinquanta educadors d’escoles bressol municipals es reuniran demà a la cloenda del projecte de coeducació

El programa s’ha desenvolupat durant el curs per avançar en una educació que promogui la igualtat i eviti models de discriminació per raó de gènere Més de cinquanta educadors d’escoles bressol municipals es reuniran demà a la cloenda del projecte de coeducació

La trobada arriba després de tot un procés de formació realitzat al llarg del curs i que ha inclòs sessions de treball amb l’equip de professionals de cada escola bressol. Així mateix, s’ha portat a terme una acció més específica amb un grup motor integrat per dos representants de cada centre municipal, convertits en referents de la seva escola bressol en qüestions de coeducació. Aquest grup motor ha realitzat una formació addicional de 20 hores de durada.

La jornada de clausura permetrà aprofundir en el debat i apuntar propostes per integrar la mirada coeducativa a les escoles bressol de Sabadell i iniciar conjuntament la xarxa coeducativa. Amb tot, es vol avançar en la identificació dels estereotips de caràcter sexista que poden acompanyar el fet educatiu i que la societat –potser sense ser-ne prou conscient– transmet als infants des que són nadons. L’objectiu final és assolir un major grau d’igualtat, possibilitant, si cal, la transformació de la pròpia pràctica educativa.

Conferència i tallers

Pel que fa al programa de demà, després de la presentació tindrà lloc la conferència “Descobrim el món amb una mirada coeducativa: la importància de l’educació 0-3”, de la sociòloga i especialista en gènere i educació, Anna Carreras,

Tot seguit, es portaran a terme els tallers simultanis L’exploració psicomotriu en l’etapa 0-3, a càrrec de la psicomotricista i terapeuta Alícia Apolo; Acompanyament familiar en l’etapa 0-3, amb el psicòleg Gus Bas Planas, i l’acompanyament dels infants a l’etapa 0-3, a càrrec de Carles Vidal.

La jornada finalitzarà amb les conclusions dels tallers, la presentació de les línies estratègiques del grup motor i la clausura.