PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Acte de presentació oficial de l'organització Refugees Welcome a Sabadell

torreaigua

Aquesta iniciativa internacional actua a la ciutat des de principis de mes de maig

torreaigua

L’organització Refugees Welcome farà una presentació oberta a tota la ciutadania, el dijous 7 de juny a les 19h, al Centre Cívic de la Creu Alta Cal Balsach, per explicar el seu projecte a Sabadell i respondre a les preguntes de les persones interessades. A principis del mes de maig, Refugees Welcome, dedicada a la recerca d’alternatives d’habitatge per a persones refugiades actua a la ciutat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell.

La sessió estarà moderada per la periodista de Ràdio Sabadell, Karen Madrid, i comptarà amb la presència del regidor Lluís Perarnau i la dels principals protagonistes del projecte: els companys de pis (persones refugiades i locals), l’actriu Nausicaa Bonnin, voluntària i vincle local, i l’equip del projecte que explicarà la lògica del programa i resoldrà les qüestions que es plantegin.

Sabadell està compromesa amb les persones refugiades i migrades i ho fa amb accions concretes. Al ple del 26 d’abril es va aprovar un conveni de col·laboració amb la entitat Refugees Welcome per facilitar a les persones sol·licitants de protecció internacional i refugiades a Sabadell l’accés a l’habitatge normalitzat, alhora que creen espais de socialització que els permetin la consolidació d’una xarxa social de recolzament.

Cultura de la benvinguda

Refugees Welcome és una organització sense ànim de lucre que promou la Cultura de Benvinguda entre la ciutadania. El seu projecte, basat a buscar alternatives d’habitatge per a persones refugiades, promou la convivència entre persones locals i demandants d’asil en condicions d’horitzontalitat i respecte mutu. Dóna l’oportunitat a persones que estan interessades a compartir habitatge amb una persona sol·licitant d’asil a través del lloguer d’una habitació a preu social. Alhora, l’entitat estudia cada cas per tal que els protagonistes de la convivència comparteixin afinitats comunes i garantir, així, una experiència enriquidora tant per a les persones refugiades com per a les persones locals.

L’organització va néixer a Alemanya al 2015 i ha aconseguit més de 1.200 convivències en els 13 països de la Unió Europea, Canadà, Austràlia i Japó en què s'ha desenvolupat. Des del 2017, l'entitat està present a Catalunya, on ja s'han assolit 15 convivències i 23 més a tot l'Estat. A partir de l’1 de maig, gràcies al suport de l'Ajuntament de Sabadell, Refugees Welcome està actuant també a la nostra ciutat. El passat 22 de maig es va dur a terme una primera sessió formativa per a persones voluntàries que han mostrat el seu interès en recolzar el projecte.