PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Arxiu Històric de Sabadell obre les portes de la Casa Ponsà a la ciutadania

Serà el proper dissabte, 9 de juny, Dia Internacional dels Arxius L’Arxiu Històric de Sabadell obre les portes de la Casa Ponsà a la ciutadania

La visita s’emmarca en el Dia Internacional dels Arxius, quan des de l’any 2008, i coincidint amb el 60è aniversari de la fundació del Consell Internacional d’Arxius (CIA/ICA) el 9 de juny, els arxius celebren la seva diada. La celebració d’aquest dia és una ocasió especial perquè els professionals dels arxius mostrin el paper rellevant que tenen aquestes institucions en la vida de les persones, mostrant també la feina diària que s’hi fa i com la professió arxivística és inclusiva, diversa i útil per a tots.

L’Arxiu Històric de Sabadell

L'Arxiu Històric de Sabadell té com a funció la recollida, preservació, tractament tècnic i difusió del patrimoni arxivístic, documental, bibliogràfic i hemerogràfic de la ciutat, ja sigui d'origen municipal o de qualsevol altra procedència. És un referent obligat per a qualsevol investigació històrica i per a bona part de les gestions quotidianes dels ciutadans davant l'Administració local.

A més del tractament tècnic dels fons històrics per excel·lència, la seva activitat també s’ha orientat cap a la recollida de fons aliens a l'administració però d'un interès indubtable per a la identitat de la ciutat: arxius procedents d'empreses que han cessat l’activitat –sobretot arran la crisi del sector tèxtil dels anys vuitanta–, arxius d'entitats i associacions, de famílies o nissagues i de persones emblemàtiques per la seva activitat professional o personal –Andreu Castells i Peig; Joan Oliver, Pere Quart; Joan Prat i Esteve, Armand Obiols; Francesc Trabal; Ricard Simó i Bach; Adolf Cabané; Agustí Borguñó, etc.–.

L’AHS ha reunit, a més, una biblioteca local amb més de 20.000 volums, una hemeroteca amb més de 1.900 títols, 6.400 cartells, prop de 400.000 fotografies i més de 1.200 pergamins.

Aquesta és una excel·lent oportunitat per descobrir el paper d’aquest servei en la preservació del patrimoni documental de la ciutat i com els sabadellencs es poden sentir-se partícips en la salvaguarda i custòdia de la memòria individual i col·lectiva.