PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Lliurament de premis del 38è Concurs Literari Joan Oliver per a nois i noies d’11 a 18 anys

L’acte l'ha dinamitzat alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Arraona Lliurament de premis del 38è Concurs Literari Joan Oliver per a nois i noies d’11 a 18 anys

L’Institut Arraona ha treballat la dinamització de la trobada com un projecte d’aprenentatge-servei, durant el qual l’alumnat ha estudiat i treballat coneixements sobre la figura i obra de Joan Oliver. Així, l’alumnat ha destacat alguns elements de la biografia i obra de l’autor i ha presentat diversos poemes de Pere Quart, com ara Tirallonga de monosíl·labs; Xanguet, Quin fred al cor, camarada i Corrandes d’exili, els dos darrers amb l’acompanyament d’un saxo. També ha presentat Una vaca i un vedellet en braços i Ase, amb estructures d’animals realitzades també pels noies i noies. Una altra de les obres destacades ha sigut El Burgès, durant la qual s'ha convidat el públic a acompanyar la declamació, amb el suport del text projectat a la pantalla o bé amb els fullets que trobaran als seus seients.

Premis

En l’acte d’avui s'han lliurarat un total de 18 premis. Cadascuna de les modalitats –prosa i poesia– s’ha dividit en tres categories d’edat: La categoria A per a nois i noies nascuts els anys 2006 i 2007; la Categoria B per a nois i noies nascuts els anys 2003, 2004 i 2005, i la Categoria C per a nois i noies nascuts el 2000, 2001 i 2002. En cada modalitat/categoria s’atorguen un primer premi de 200 € i dos accèssits de 130 € cadascun. La meitat del premi es fa efectiu amb un taló bancari i l’altra meitat en l’import equivalent en llibres.

Organitza el Concurs Literari l’Ajuntament de Sabadell en el marc del programa Ciutat i Escola, amb la col·laboració de Sabadell Atenció Jove i el patrocini de la Cooperativa Abacus.

L’atorgament dels premis s’ha fet mitjançant veredicte d’un jurat integrat per: Anna Cabeza, escriptora i periodista; Roc Casagran, escriptor i professor de secundària; Carme Martí, professora de secundària; Josep M. Ripoll, escriptor i professor de secundària i Josefina Sabartés, professora de català, correctora i representant d'Òmnium Cultural.

RELACIÓ DE GUARDONATS

PROSA CATEGORIA A                                              

1r premi: La vida de Walter. Claudia Valladares Domínguez

Accèssit: El segrest de les princeses. Sofia Gomà Rovira

Accèssit: Un període de temps llarg. Aina Prat Gutiérrez

POESIA CATEGORIA A

1r premi: L’onada. Alexia García Jiménez

Accèssit: Camins de guerra. Mariona Sugranyes Iraizoz

Accèssit: Vas marxar. Sandra Rivera Sánchez.

PROSA CATEGORIA B

1r premi: Bum-bum. Jordina Dilmé Diego

Accèssit: Arbres al mig del mar. Julia Baleriola López

Accèssit: Ressorgir. Anna Casajuana Castro

POESIA CATEGORIA B

1r premi: Entre portades descanso. Gerard Atienza Reig

Accèssit: Malson. Maria Giménez Ariño

Accèssit: Tota una vida. Núria Torrubiano Balcells

PROSA CATEGORIA C

1r premi: Lluna. Ivet Jané Comadran

Accèssit: Futur, futur, futur. Adrià Aguacil Portillo

Accèssit: Creat al fons de l’abisme. Ferran Roger Basart i Bosch

POESIA CATEGORIA C

1r premi: El meu jardí. Júlia Carreras Arisó.

Accèssit: Ahir, avui i demà. Marina Ponsa Alcubierre

Accèssit: Una realitat. Ainoa Morga Gallina