PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El bus baixa a l’anella esportiva de Sant Oleguer i la Bassa incorpora nous tobogans i venda d’entrades per internet

Activitats físiques per adults, l’Enjogassa’t i cursets de natació, entre les propostes més destacades de la temporada d’estiu El bus baixa a l’anella esportiva de Sant Oleguer i la Bassa incorpora nous tobogans i venda d’entrades per internet

La renovació de la Bassa fa un pas més amb la instal·lació de nous tobogans aquàtics, que suposen una inversió de 389.347 euros. Es tracta de dos tobogans completament nous: un de uns 60 metres de llargada i un altre parcialment tancat de 61 metres de llargada, que fa un “loop” a la part superior. A més, hi ha un nou tobogan infantil format per una plataforma elevada, una escala d’accés, un tobogan doble frontal de traçat rectilini, i un tobogan bilateral de traçat curvilini.

També s’ha aprofitat per millorar l’eficiència de la instal·lació. S’han renovat les actuals bombes i part del sistema hidràulic per d’altres amb prestacions superiors i s’ha pavimentat tota la zona, des de les platges de l’entorn de la piscina fins al peu de les escales d’accés als tobogans.

Aquestes obres modernitzen encara més la Bassa, una instal·lació que estem renovant integralment amb unes millores que van més enllà de la seguretat i que també ofereixen unes atraccions aquàtiques de gran qualitat i aspectes de sostenibilitat, com l'estalvi d'aigua,

ha afirmat el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez.

En paraules de la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Innovació i regidora d’Esports, Marisol Martínez:

la nova Bassa es va obrir l’any passat sense haver completat tota l’adequació de l’equipament. Aquest any podem recuperar als infants i adolescents que van trobar a faltar els tobogans com a element emblemàtic. A més, amb la novetat dels autobusos i la venda online, completem una oferta d’estiu amb instal·lacions i serveis de molta qualitat que vol posar la Bassa a l’abast de tothom.

Nova línia d’autobús per anar a la Bassa

A partir del 20 de juny i fins al 7 de setembre, període d’obertura de la Bassa, es posarà en servei una nova línia d’autobús urbà de dilluns a diumenge amb dues denominacions: L15 de dilluns a dissabte i F15 els festius. Aquesta línia comunicarà directament la Bassa i l’Anella Esportiva de Sant Oleguer amb el centre de la ciutat i permetrà fer transbordaments i connectar amb la resta de línies d’autobús. (Consulteu els punts òptims per fer transbord entre les línies urbanes i la línia L15/F15 )

La freqüència serà de 30 minuts tots els dies de la setmana i un recorregut circular, amb inici i fi a la parada de la Bassa - Anella Esportiva de Sant Oleguer. Variarà un petit tram del seu recorregut segons sigui dia feiner, dissabte o festiu. La L15/F15 permetrà reforçar de les línies L5, L55 i F5, per tal d’oferir intervals de pas més competitius. Això beneficiarà potencialment a un nombre important d’usuaris al dia: 760, els feiners; 150 el dissabtes; i 220 els festius.

Es posaran en servei dues noves parades, una just a la porta de la Bassa amb la denominació La Bassa - Anella Esportiva de Sant Oleguer, on es farà la regulació; i una altra a l’av. de Pablo Iglesias, just a l’inici de la baixada.

Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, afirma que

aquesta millora pretén facilitar la vida i donar comoditat als usuaris de la Bassa per tal que no hagin d’agafar el seu cotxe i per a aquells que no en tenen els facilitem l'accés.

Inicialment, la línia prestarà servei de 8:30 h a 20:30 h tots els dies de la setmana, de manera que queda cobert tot l’horari d’obertura de la Bassa (de 10:00 h a 19:30 h), ja que la primera expedició arribarà a la Bassa 60 minuts abans de la seva obertura (donant servei als casals que arriben uns 45’ abans de l’obertura) i la última expedició sortirà de la Bassa a les 20:00 h, 30 minuts després del seu tancament.

Venda d’entrades online

Una altre de les novetats d’enguany és que per primera vegada es podran comprar entrades de totes les piscines de manera anticipada i a través d’internet per mitjà del web https://sabadellpiscines.cat. Les entrades es podran adquirir tant des del mòbil com des de qualsevol dispositiu electrònic i entrarà en servei en els propers dies

Amb aquesta mesura es pretén reduir les cues d’accés a les piscines en hores punta, especialment a la Bassa (que també estrena nou web http://labassa.cat). Amb el mateix objectiu, s’habilitarà una cua d’accés ràpid que, a més, permetrà que la gent que faci cua per entrar pugui comprar l’entrada en aquell precís moment i, així, utilitzar aquesta, mostrant l’entrada comprada a través del mòbil o bé portant-la impresa en paper.

Cursets

Les piscines ofereixen als ciutadans i ciutadanes la possibilitat de practicar activitats aquàtiques a l’estiu, ja sigui per aprendre a nedar, per fer perfeccionament o gimnàstica a l’aigua. D’aquesta manera, persones de totes les edats poden gaudir tant de la natació com de les propostes aquàtiques recreatives.

Els cursets, que començaran el 25 de juny i duraran fins al 20 de juliol, es portaran a terme a les piscines municipals Olímpia, Cal Marcet, Ca n’Oriac, Campoamor i també a les piscines Joan Serra. Els grups es divideixen per edats i també per nivells (iniciació, intermedi i avançat).

Enguany com a novetat, la piscina de Cal Marcet ofereix un curset de natació sincronitzada per a nens/es d’entre 10 i 14 anys que sàpiguen nedar crol i esquena. Les inscripcions es poden fer els dies 11, 12 i 13 de juny i el sorteig es farà el dia 14 i per un total de 528 places.

Les piscines de Ca n’Oriac i Can Marcet romandran obertes fins al 7 de setembre i en el cas de Campoamor i l’Olímpia, l’obertura s’allargarà una mica més, fins al divendres 11 de setembre, perquè la ciutadania pugui gaudir-ne durant els dies de Festa Major. Les quatre piscines van tenir l’any passat, juntament amb la Bassa, prop de 231.697 usuaris.

Activitats Físiques

D’altra banda, la temporada d’estiu 2017 ofereix, per tercer any consecutiu, la possibilitat de fer activitats físiques per a adults durant 5 setmanes. L’objectiu és donar continuïtat en la pràctica esportiva als usuaris del programa d’Activitats Físiques per a Adults de la temporada d’hivern i als usuaris nous que vulguin ocupar part del seu temps d’oci fent esport. Es podrà fer: gimnàstica de Manteniment, Pilates, Tonificació, Sumba, Aerobic i Hipopressius. Enguany s’ofereixen un total de 250 places al pavelló de Cal Balsach i al complex Esportiu Municipal Olímpia, i també cal inscripció prèvia els dies 11,12 i 13 de juny.

Aquest estiu, a més, repetirà per tercer any l’ENJOGASSA’T, que en l’edició de l’any passat va comptar amb una participació de més de 3.600 nens i nenesd’entre 3 i 14 anys de 36 entitats diferents de la ciutat. L’activitat va afavorir el desenvolupament dels infants mitjançant l’educació en el lleure i també els va permetre gaudir d’esports alternatius i atletisme indoor, així com inflables i l’opció de refrescar-se amb canons d’escuma. Enguany l’ENJOGASSA’T es durà a terme entre el 27 de juny i el 14 de juliol, com una de les propostes a les que podran optar els Casals i Esplais de la ciutat.

Rehabilitació de la Bassa

La rehabilitació integral de la Bassa, que fa 30 anys que funciona, es va iniciar al juliol del 2016, va permetre renovar les platges, el revestiment del vas, el sistema de filtració i altres espais complementaris, amb una inversió de 2,8 milions d’euros. Durant l’execució de les obres de les platges i del revestiment del vas, es van desmuntar els tobogans grans que es trobaven dins l’àmbit de l’obra. La proposta inicial era tornar-los a muntar per actualitzar-los més endavant, però finalment es va optar per la instal·lació de nous tobogans, perquè després de 30 anys de funcionament s’havien anat deteriorant a causa del seu ús i de la seva exposició a la intempèrie i, fins i tot, van quedar fora de la normativa vigent.

Les obres de rehabilitació de la Bassa van incloure la reparació del col·lector, renovar el vas de la Bassa amb la impermeabilització de totes les juntes constructives, refer el paviment de la passera que travessa la Bassa i el camí transversal de la zona de gespa.

En els propers mesos s’invertiran 1,3 milions d’euros més en la construcció dels dipòsits per a la recollida d’aigua al perímetre de la Bassa i la recirculació de l’aigua, en el reforç dels ponts de la passera i en la renovació i impermeabilització de l’illa de la Bassa.