PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Institut Agustí Serra i l’Escola Floresta, premiats en els mSchools Student Awards per dos projectes de georeferenciació

En aquesta edició del certamen, impulsat pel Mobile World Capital Barcelona, hi han participat més de 50.000 alumnes L’Institut Agustí Serra i l’Escola Floresta, premiats en els mSchools Student Awards per dos projectes de georeferenciació

Els mSchools Student Awards es convoquen en les modalitats d’App Education, Mobile History Map i Scratch Challenge per premiar les produccions realitzades pels estudiants en aquests tres àmbits. Tot plegat en el marc d’un programa –mSchools– d’aprenentatge mòbil impulsat pel Mobile World Capital Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA. En aquesta edició del certamen hi han participat més de 50.000 alumnes i més de 500 hi han quedat finalistes.

Dins el concurs, l’objectiu de la modalitat Mobile History Map és fomentar el treball col·laboratiu de l’alumnat a una plataforma de georeferenciació, que permet als nois i noies crear continguts sobre punts d’interès propers a les seves escoles, potenciant les seves habilitats en tecnologia digital i generant alhora fonts úniques d’informació.

Dos treballs basats en la història de Sabadell

En aquesta modalitat, l’Institut Agustí Serra, del barri de Torreguitart, ha obtingut el 1r premi amb el projecte Stolpersteine Sabadell, que consisteix georeferenciar les llambordes que s’estan posant a la ciutat en record i homenatge als sabadellencs deportats als camps nazis entre els anys 1940-1945. El projecte l’ha tutoritzat la professora Marta Garriga i els alumnes són del Programa de Formació per a la Inserció. La iniciativa s’ha dut a terme amb la col·laboració del Museu d’Història de Sabadell, que coordina, conjuntament amb l’Ajuntament i el Memorial Democràtic de Catalunya, el programa de recuperació de la memòria dels deportats mitjançant la col·locació d’aquestes peces dissenyades per l’artista alemany Gunter Demnig al teixit urbà de Sabadell.

En la categoria de primària, l’Escola La Floresta, del barri de Can Deu, ha obtingut el 2n premi amb el projecte Les masies de Sabadell: arrels oblidades, que consisteix georeferenciar les masies del terme municipal i explicar els noms de molts dels barris de la ciutat en funció del passat rural. Un treball que va partir de l’experiència de l’exposició produïda pel Museu d’Història de Sabadell sobre les masies sabadellenques, l’any 2016 i que ha tutoritzat la mestra Cristina Colls.

L'enfocament del concurs d'enguany ha promogut i potenciat el treball per a projectes singulars de qualsevol àmbit curricular i des de l'entorn més proper: al voltant del mateix centre o servei educatiu, la localitat, el barri i/o la comarca.

Stolpersteine Sabadell / Mapa

Les masies de Sabadell / Mapa