PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
HABITATGE

Amb les obres d’integració urbana dels FGC s’interromprà la circulació del tren entre les estacions de Can Feu | Gràcia i Sant Quirze aquest estiu

Un servei d’autobús substitutori funcionarà del 25 de juny al 10 de setembre Amb les obres d’integració urbana dels FGC s’interromprà la circulació del tren entre les estacions de Can Feu | Gràcia i Sant Quirze aquest estiu

D’altra banda, entre Can Feu I Gràcia i Sabadell Parc del Nord, hi haurà un servei de tren llançadora, amb una freqüència de 15 minuts en hora punta, 20 en hora vall i 30 minuts durant els caps de setmana. Mentrestant, el servei de trens entre Barcelona Plaça Catalunya i Sant Quirze tindrà l’horari habitual.

Aquest matí, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant; el director d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, juntament amb representants veïnals, han visitat les obres que la Generalitat de Catalunya duu a terme en aquest punt de la ciutat.

Serracant ha assenyalat que

a la primavera que ve desapareixerà la barrera que des de fa gairebé 100 anys separa els barris de Gràcia i de Can Feu a causa de la via del ren. Ara ja no és virtual, sinó és una obra real, la que hi ha en marxa”. I ha afegit que “la visita d’avui amb els veïns i veïnes ens ha permès confirmar que les obres avancen segons el calendari previst. Hi haurà algunes molèsties durant els mesos d'estiu, però el resultat serà la integració urbana d'aquest espai.

Les obres acabaran a la primavera del 2019

Des del passat gener, la Generalitat executa les obres d’integració urbana de la línia dels FGC al seu pas pels barris de Can Feu i Gràcia de Sabadell. Aquesta actuació, que compta amb un pressupost de 19 MEUR (sense IVA), consisteix a cobrir les vies del ferrocarril en un tram de 375 metres que ara discorre en superfície.

En concret, quedarà cobert el tram des del carrer de Sobarber fins passat el passeig de Can Feu. La generació d’aquest nou tram cobert implica modificar les rasants dels carrers de l’entorn i del pendent de les vies al llarg de 975 metres, fins a enllaçar en superfície amb les vies existents al terme de Sant Quirze del Vallès.

Aquest estiu es treballarà 24 hores al dia per complir els terminis, tot i que la feina més sorollosa es farà de dia. Les obres es preveu que estaran enllestides a la primavera del 2019 i després l’Ajuntament acabarà d’urbanitzar el nou espai en superfície.

Fins ara, els FGC han treballat fonamentalment fora de l’àmbit de les vies, en les tasques de desviament de serveis, construcció de pantalles i altres estructures i moviments de terres. Aquestes operacions han servit perquè ara puguin començar els treballs que modificaran el traçat de les vies, de manera que al setembre vinent ja estaran a la seva cota definitiva i estaran cobertes.

Tall entre les estacions de Bellaterra i Sabadell també a l’estiu

Finalment, entre el 13 d’agost i el 2 de setembre, Ferrocarrils de la Generalitat interromprà el servei entre les estacions de Bellaterra i Can Feu | Gràcia també per diverses millores que els FGC executaran en la infraestructura del túnel de la Universitat Autònoma. S’oferirà serveis d’autobús substitutori: entre les estacions de Bellaterra i Can Feu | Gràcia, amb parada a Sant Quirze i entre Bellaterra i Universitat Autònoma. El servei de tren llançadora es mantindrà, en aquest cas, cada 30 minuts. La circulació de trens entre Barcelona Plaça Catalunya i Bellaterra s’efectuarà en l’horari habitual.

CONTACTE

  • Servei d’Habitatge
    C/ del Sol, 1
    Tel: 937453165
  • Sabadell Atenció Ciutadana d’Urbanisme
    C/ del Sol, 1, 3r
  • Servei d’Atenció ciudadana
    Tel. 010
  • Oficina Local d’Habitatge
    C/Blasco de Garay, 17  
    Tel. 93 745 79 10
  • Serveis Socials Bàsics Territorials (ubicats als Centres d’Atenció Primària de salut)
  • Servei d’Urgències i d’Emergències Socials
    Plaça del Gas, 2
    Tel. 937264700