PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Un treball sobre sensors intel·ligents basats en polímers guanya la 17ª edició dels Premis Montserrat Miró i Marimon

El Premi Ciutat de Sabadell, novetat d’enguany, s’atorga a un treball sobre els ocells del parc de Catalunya Un treball sobre sensors intel·ligents basats en polímers guanya la 17ª edició dels Premis Montserrat Miró i Marimon

Al certamen es van presentar 26 treballs d’alumnat de 12 centres educatius (11 de Sabadell i 1 de Sant Quirze del Vallès). Entre aquests, el jurat va atorgar tres premis, dotats per la Fundació Bosch i Cardellach, i va reconeixer dos treballs finalistes. Així mateix, i per primer cop, s’ha atorgat el Premi Ciutat de Sabadell, dotat per l’Ajuntament i que reconeix el treball més destacat amb temàtica relacionada amb la nostra ciutat.

En aquesta 17a edició del concurs, el primer premi ha estat per a Sensors intel·ligents basats en polímers. Disseny d’una cadira intel·ligent, realitzat per Oriol Visa. D’altra banda, el Premi Ciutat de Sabadell s’ha concedit a Irene Toranzo, pel treball Els ocells del parc de Catalunya de Sabadell. Tots dos guardonats són alumnes de l’Escola Pia.

Els premis els organitza la Fundació Bosch i Cardellach, el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental 1 (Sabadell) i l'Ajuntament de Sabadell, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Quirze, amb l’objectiu de potenciar els treballs de recerca de batxillerat i reconèixer l'esforç fet per l'alumnat i el professorat.

A l’hora de valorar els projectes, s’ha tingut en compte la relació dels treballs amb les ciències socials, les llengües, les arts, l'educació física, les ciències experimentals, el medi ambient, la tecnologia i les matemàtiques. Així mateix, per a la concessió de guardons s’ha considerat la correcció científica en el tractament dels temes –claredat en el plantejament de la hipòtesi o objectius inicials, en l’exposició de conclusions i correspondència entre plantejament inicial i conclusions–, la presentació del treball –estructura, ús adequat de la llengua, etc.–, i les capacitats desenvolupades per l’alumnat –capacitat de síntesi, valoració crítica, creativitat, fonts d’informació...

El jurat l’han format representants de la Fundació Bosch i Cardellach, dels ajuntaments de Sabadell i Sant Quirze del Vallès, dels Serveis Territorials d’Ensenyament, del món universitari, professorat dels instituts i un membre del CRP, que ha actuat com a secretari.

Montserrat Miró i Marimon

Amb el nom de la convocatòria, es vol retre homenatge Montserrat Miró i Marimon, reconeguda pedagoga que, des de molt jove, es va vincular a Sabadell, on va formar família, hi va viure i hi va treballar. Va ser professora al Col·legi de Batxillerat, a l’Escola Pia i va exercir de directora de l’Escola de Secretariat del CICF. A partir de l’any 1962, va centrar la seva tasca a l’Escola Sant Nicolau.

Premis

Al concurs s’atorguen tres premis, dotats per la Fundació Bosch i Cardellach i consistents en beques de matrícula d’estudis de 700, 500 i 300 euros. Així mateix, l’Ajuntament dota amb una beca de matrícula de 700 euros el Premi Ciutat de Sabadell.

El veredicte del jurat ha estat el següent.

FINALISTA

Aina Clofent Mas

Erika Sánchez Vela

Pel treball: Demorphin & endomorphin-1

Tutor: Francesc Bonsfills

C. E. Ramar 2

FINALISTA

Marina Blancafort Martínez

Daniela Gómez Díaz

Aina Mañosa Igual

Clàudia Trepat Alsina

Pel treball: El paper de la intel·ligència emocional en l’autoestima i la satisfacció amb la vida

Tutora: Lourdes Miralles

Institut Vallès

TERCER PREMI

Mònica Allué Moreno

Pol Olivella Morral

Anna Serra Peralta

Pel treball: Hidroponia casolana

Tutor: Mireia Panadés

Institut Escola Industrial

SEGON PREMI

Irene Gomà Placencia

Pel treball: Flauta travessera 360°

Tutor: Francesc Membrives

A.P. Sant Nicolau

PRIMER PREMI

Oriol Visa

Pel treball: Sensors intel·ligents basats en polímers. Disseny d’una cadira intel·ligent

Tutora: Estefania Cònsul

Escola Pia Sabadell

PREMI CIUTAT DE SABADELL

Irene Toranzo Gil

Pel treball: Els ocells del parc de Catalunya de Sabadell

Tutora: Bena Clapés

Escola Pia Sabadell