PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Recomanacions de salut per reduir l’impacte de les altes temperatures

Protegir-se del sol i mantenir una bona hidratació, aspectes bàsics Recomanacions de salut per reduir l’impacte de les altes temperatures

Les recomanacions passen per protegir-se del sol i la calor, mantenint el cos hidratat i fresc. S’aconsella tancar les persianes durant les hores de sol allà on hi toca directament, obrir les finestres de casa durant la nit per refrescar-la i mantenir-se a les estances més fresques. També utilitzar algun tipus de climatització i si no es té aire condicionat, procurar passar les hores de més calor en llocs climatitzats. Alhora es recomana refrescar-se sovint amb dutxes o tovalloles amarades d’aigua.

Al carrer, entre altres consells, cal evitar el sol directe, fent servir gorra o barret, ulleres de sol i protecció solar. També s’aconsella utilitza roba lleugera de colors clars i no ajustada i procurar caminar per l’ombra, descansant en llocs frescos o climatitzats. Cal evitar fer trajectes amb cotxe durant les hores de més calor i mai deixar a dins infants o persones fràgils amb les finestres tancades.

Així mateix, es recomana beure aigua i sucs de fruita fins i tot sense tenir set,  evitar els menjars molt calents o molt calòrics i reduir l’activitat física en la franja horària amb temperatures més altes.

Les recomanacions passen també per estar especialment atent a l’estat o situació de nadons i infants petits, gent gran i persones amb malalties cròniques.

Consells i recomanacions