PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament i el CIESC col·laboren per donar oportunitats laborals a persones incloses en programes municipals d’inserció social

La iniciativa s'adreça a famílies del projecte Merc@punt, del programad’Habitatges d’Emergència Social i a persones refugiades L’Ajuntament i el CIESC col·laboren per donar oportunitats laborals a persones incloses en programes municipals d’inserció social

La iniciativa s’adreça concretament a les famílies del projecte Merc@punt, a les del programa d’Habitatges d’Emergència Social i a les famílies del programa de Refugiats (en fase 2). El denominador comú de totes és la dificultat per trobar feina per part dels seus membres adults, malgrat que han participat de formació, d’itineraris d’inserció i han complert amb totes les propostes del seus referents i altres agents sociolaborals.

L’acord subscrit entre l’Ajuntament i el CIESC estableix el circuit a seguir per aconseguir la inclusió laboral d’aquestes persones i detalla, a la vegada, el procediment per a una primera fase de la posada en marxa d’aquesta col·laboració, de setembre a desembre d’aquest any.

Per una banda, l’Ajuntament seleccionarà d’inici un grup mínim de 15 persones beneficiàries dels programes esmentats, susceptibles de reunir les condicions per a la seva inserció laboral. Se’ls farà una avaluació de les seves competències personals i professionals i rebran preparació per a la seva incorporació al mercat de treball.

Per l’altra, el CIESC, rebrà l’informe dels candidats per part de l’Ajuntament i gestionarà amb les organitzacions empresarials i professionals associades la recerca de llocs de treball més adequats als perfils de les persones candidates, que prèviament s’hauran concretat amb el consistori.

L’ocupació com a política social

Infografia Conveni CIESC1Han participat avui en l’acte de signatura del conveni, el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, i el president del CIESC, Blai Costa i Creus. Gabriel Fernàndez ha assenyalat que

“avui fem constar, mitjançant aquest acord de col·laboració, que la millor política que podem fer d’inserció social i d’impacte sobre la vida de les persones que participaran, és la generació d’oportunitats laborals gràcies al treball compartit entre l’administració i l’entorn empresarial més proper”.

Per la seva part, el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, ha indicat que

“el treball conjunt entre l’administració i els agents socioeconòmics té una llarga tradició i és el segell de garantia d’èxit de molts projectes ja desenvolupats o ara mateix en marxa per a la millora de l’ocupació de persones en recerca de feina  o l’impuls de la competitivitat del teixit productiu local”.

També el president del CIESC, Blai Costa i Creus, ha expressat la seva satisfacció perquè

“la signatura d’aquest conveni posa de manifest el compromís del CIESC i totes les empreses que representem, per impulsar el progrés social al nostre territori i generar llocs de treball per evitar l’exclusió social de totes aquelles persones i col·lectius més necessitats que viuen situacions d’emergència”.

Operació coordinada

Intervindran en la col·laboració professionals tècnics municipals dels àmbits d’Acció Social, Promoció Econòmica i Drets Civils, coordinats amb el CIESC per tal de fer seguiment i control del procés, així com per la recerca de solucions i alternatives a les necessitats que puguin sorgir.