PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Ajuntament i veïnat treballen junts per millorar la convivència al barri de Can Deu

Els cossos de seguretat han informat als veïns i veïnes de les darreres i futures actuacions fetes al barri Ajuntament i veïnat treballen junts per millorar la convivència al barri de Can Deu

Aquesta és la voluntat expressada ahir durant la darrera sessió de la Comissió de Convivència i Seguretat de l’Àgora Nord, celebrada a la Biblioteca del Nord, amb la participació de representants veïnals, responsables municipals del Districte 3, membres dels cossos de seguretat (Policia Municipal, Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional espanyola) i els regidors del Districte 3, Gabriel Fernàndez, i de Seguretat i Prevenció, Lluís Perarnau.

Segons ha explicat Gabriel Fernàndez, es necessita fer

“un treball pedagògic i de mediació per posar fi a comportaments fora de lloc i ho farem, com fins ara, en el marc de l’Àgora Nord, una xarxa de col·laboració i treball col·lectiu entre administració, entitats i ciutadania, que estat donant bons resultats. A la vegada, cal activar i reforçar les actuacions dels cossos de seguretat davant els comportaments delictius”.

L’Àgora Nord és un procés d’intervenció comunitària nascut el 2016. Es tracta d’una xarxa de veïns i veïnes, associacions i treballadors públics que col·laboren en la detecció i l’articulació de solucions col·lectives davant els problemes que poden afectar el Districte. Durant mesos s’han treballat objectius comuns de manera col·lectiva en diferents comissions: Espai públic; Convivència i Seguretat; Ocupació, Inserció Sociolaboral i Comerç, i Intervenció Socioeducativa.

Seguretat

En el transcurs de la reunió els responsables dels cossos de seguretat van informar als veïns i veïnes de les darreres accions efectuades al barri per garantir la seguretat i prevenir accions delictives. En aquest àmbit, es va explicar l’avanç en la línia d’investigació contra presumptes delictes de salut pública.

Lluís Perarnau ha assenyalat que

“des del Govern municipal som conscients que les actuacions endegades en l’àmbit policial han de culminar amb resultats concrets i tangibles, i així ho hem traslladat als cossos de seguretat”.

Aquesta feina de prevenció i informació, ha explicat el regidor, es veurà reforçada, en els casos que ho requereixin, amb la col·laboració de representants de col·lectius per fer tasques de mediació. No s’exclou, però, que davant la reiteració de fets incívics es facin advertiments a les persones causants o fins i tot s’apliquin sancions.

Prèviament a la sessió de l’Àgora Nord, es va celebrar també una reunió de coordinació entre els cossos de seguretat i l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, on es va determinar el reforç de la presència policial al barri, tant de Mossos d’Esquadra com de Policia Municipal, en el marc de les actuacions que ja s’estan duent a terme.