PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Les biblioteques municipals homenatgen Montserrat Abelló, en la presentació dels clubs de lectura d’aquesta temporada

Tindrà lloc aquest dimecres, a la Biblioteca Vapor Badia, a càrrec dels sabadellencs Mirna Vilasís i Xavi Múrcia Les biblioteques municipals homenatgen Montserrat Abelló, en la presentació dels clubs de lectura d’aquesta temporada

A continuació, i amb motiu de la commemoració de l’Any Montserrat Abelló 2018, tindrà lloc l’espectacle Espero meravelles. Inclou tretze poemes d’Abelló, cantats per Mirna Vilasís i musicats per Xavi Múrcia, tots dos sabadellencs; versos que Vilasís trasllada a les cristal·lines aigües del folk, el jazz i la cançó d’autor. L’acte s’organitza en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Montserrat Abelló i Soler (Tarragona, 1918 - Barcelona, 1914) va ser una poeta i traductora catalana.Com a poeta, destaquen els seus llibres Vida diària, Foc a les mans, Dins l’esfera del temps i Memòria de tu i de mi. Com a traductora, es va especialitzar en versions de poetes anglosaxones. Va obtenir el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i el Premi Nacional de Cultura.

Clubs per a totes les edats

En els darrers cinc anys les biblioteques han triplicat l’oferta de clubs de lectura. Enguany s’estrenen tres clubs: una sobre lectura LGTBIQ+ a la Biblioteca del Sud, un altre sobre música clàssica i lírica a la Biblioteca Vapor Badia i un darrer sobre serièfils, també a la biblioteca del centre. D’altra banda, s’han anat consolidant diversos clubs temàtics, bona part dels quals s’organitzen gràcies a l’aportació i la col·laboració de nombroses entitats de Sabadell.

Finalment, també cal destacar que hi ha oferta per a totes les edats, amb clubs infantils a les biblioteques Vapor Badia, del Nord, del Sud i de Ponent i dos clubs de lectura juvenil a la Biblioteca Vapor Badia. Per exemple un curs de lectura juvenil per a nois i noies nascuts el 2006 i el 2007 i un altre, Obrim parèntesi, per a nascuts entre el 2002 i el 2005 a la Biblioteca Vapor Badia Com també s’ofereix Lletres, somnis i rock’n’roll, per a infants nascuts el 2008 i el 2010, i Premi “Atrapallibres”, per a nascuts el 2007 i el 2009.

Clubs de lectura de les BiMS