PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La temporada de música de cambra d’aquest trimestre aposta per la qualitat i té un marcat accent sabadellenc

Inclou concerts de Daniel Ligorio i Josep M. Almirón, que han estudiat al Conservatori, i de Josep M. Guinart, que va fundar la Cobla Mediterrània La temporada de música de cambra d’aquest trimestre aposta per la qualitat i té un marcat accent sabadellenc

Avui han presentat el cicle Montserrat Chacon, regidora de Cultura, i Joana Soler, presidenta de Joventuts Musicals de Sabadell. Segons Montserrat Chacon

aquest és un cicle de música de cambra extraordinari, com poques ciutats poden tenir, i el fem Ajuntament i Joventuts Musicals conjuntament, un exemple de sinergia entre administració i entitats de la ciutat.

Per la seva banda, Joana Soler ha afirmat que

constatem que Sabadell és una ciutat molt rica en compositors i intèrprets i concretament de piano. Per això sempre que podem programem concerts amb gent de casa nostra.

Concerts de piano, violí i un de cant coral

El primer concert serà el divendres 19 d’octubre i anirà a càrrec del duo format pel sabadellenc Josep Maria Almiron, al piano, i Alberto Reguera, al violí. Tots dos són professors del Conservatori Municipal de Música de Barcelona i tenen una àmplia experiència concertística en diverses formacions.

El duo, que interpretarà quatre sonates de Johannes Brahms, va néixer amb l’objectiu d’interpretar el gran repertori existent per a aquesta formació, combinant-lo amb obres i compositors que no apareixen gaire sovint als programes de concert. Com a conjunt preparen la presentació d’un CD dedicat a la integral de sonates de Johannes Brahms per a violí i piano.

El segon concert serà el divendres 9 de novembre i porta per títol East and West Side Story. Serà a càrrec del pianista Daniel Ligorio (Martorell, 1975) –que com Almirón va estudiar al Conservatori de Sabadell–, considerat per crítica i públic un dels pianistes de més projecció dins del panorama nacional i estatal.

L’intèrpret dedicarà el concert a commemorar dos centenaris: el de la mort de Claude Debussy i el del naixement de Leonard Bernstein. En el viatge de l’est a l’oest, transitant del segle XIX al XX, Ligorio promet emoció, delicadesa i altes dosis d’energia.

Finalment, el divendres 14 de desembre tindrà lloc la tercera proposta, amb el Cor de Cambra Sota Palau de Blanes dirigit per Josep Maria Guinart, fundador de la Cobla Mediterrània –amb seu a Sabadell–, músic amb una llarga trajectòria en la pedagogia i en la direcció de formacions diverses. Amb més de vint anys de vida, aquest cor es caracteritza per abordar una gran varietat d’estils i per cantar en més de vint idiomes diferents. Integrat per 21 veus, aquest cor compta amb un extens repertori, amb peces que van des del segle XII fins a l’actualitat.

A la primera part interpretaran diverses músiques d’arreu, entre les quals partitures d’Atahualpa Yupanqui, George Gershwin, Ennio Morricone, Carlos Núñez, Lluís Llach i Antoni Pérez Moya. A la segona part oferiran música religiosa –de Jacques Arcadelt, Joan Cererols, Mateu Fletxa el Vell, Johannes Brahms– i nadales, harmonitzades per Irving Berlin, Manuel Oltra i Alice Parker, a més de “Tollite Hostias” (de l'Oratori de Nadal),de Camille Saint-Saëns.

Un cicle consolidat

El cicle de música de cambra es programa al Teatre Principal des que es va reobrir aquest equipament municipal el 2007. La situació, les condicions arquitectòniques i la bona acústica del teatre fan que escoltar un concert de cambra al Principal sigui un plaer en tots els sentits.

La programació sorgeix de la taula de música de cambra, formada per Joventuts Musicals i representants de l’Escola de Música i Conservatori Professional de Sabadell, i de l’Orquestra Simfònica del Vallès, a més de l’Ajuntament.