PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Una festa d’agraïment a La Vela de Ca L’Estruch posa punt i final a la Tardor del Voluntariat

Valoració positiva de les activitats del programa Una festa  d’agraïment a La Vela de Ca L’Estruch posa punt i final a la Tardor del Voluntariat

L’acte ha comptat amb l’espectacle Plis-Plas de la companyia de circ social Filigranes Pallassos, col·laboradora de Pallassos sense Fronteres. Després de l’espectacle s'ha fet una trobada de caire festiu i informal per compartir, intercanviar impressions i maneres de fer al voltant del voluntariat. 

La regidora de Participació Ciutadana, Glòria Rubio, ha fet balanç de les propostes que han format part de La Tardor del Voluntariat i ha assenyalat que

un bon treball en equip, gràcies a les entitats, l’Ajuntament i la ciutadania, acompanyats d’una gran actitud han fet possible que les accions per conscienciar i donar visibilitat al fet voluntari hagin estat un èxit. La ciutadania ha acollit i gaudit intensament de les activitats d’un programa que clourà el proper dilluns amb una festa d’agraïment al voluntariat, ja que aquestes activitats no es podrien dur a terme sense la dedicació i participació de les entitats de la ciutat

 Valoració activitats

El programa va iniciar-se el passat 6 de novembre amb la conferència de Sor Lucía Caram Ser voluntari o voluntària... transformació social, motor i motivació, al Centre Cívic de la Creu Alta. Hi van assistir més de 60 persones.

El programa també ha inclòs diverses activitats formatives, entre les quals destaca el Curs d’Iniciació al Voluntariat, que ha comptat amb 30 alumnes, quedant gent en llista d’espera per a una propera edició; o els dos tallers d’habilitats comunicatives i gent gran, a càrrec de la psicòloga, neuropsicòloga i logopeda Laura Rubio i orientat a aprendre eines comunicatives per a les relacions interpersonals i recursos per gestionar conflictes.

D’altra banda, unes 25 entitats van estar representades en el taller per a entitats sense ànim de lucre Comunicació, lideratge i gestió d’equips de persones voluntàries, a càrrec de Ferran Ramon-Cortés, director de l’Institut 5 Fars, autor i formador dels models metodològics Bridge i Sikkona.

El darrer taller promogut per l’Oficina d’Entitats i Voluntariat: Com interactuem amb les persones usuàries de l’entitat?, dirigit per Sílvia Ramos, neuropsicòloga i formadora de la Fundació AVAN, va aconseguir motivar als i les assistents, utilitzant la metodologia participativa per treballar diferents situacions i dificultats de relació, acció i comunicació que sovint es donen amb les persones usuàries de les entitats de voluntariat.

A banda de les accions formatives, s’han dut a terme d’altres accions, com debats i taules rodones o la sessió de teatre fòrum T’atreveixes a ser voluntari o voluntària? Trenquem tòpics. Hi han participat uns 300 joves dels instituts Vallès i Ferran Casablancas. La companyia ImpactaT Intervencions Teatrals ha provocat als nois i noies, fent-los reaccionar i participar de l’acció.

Destaca també, l’exposició Connecta’t al Voluntariat, una mostra sensibilitzadora i vivencial del voluntariat a Catalunya, i que ha comptat amb el testimoni de persones que un dia van decidir fer voluntariat.