PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
MOBILITAT

Un autobús que combina el sistema híbrid i elèctric 100% circularà per Sabadell en període de proves

Un autobús que combina el sistema híbrid i elèctric 100% circularà per Sabadell en període de proves

Aquest vehicle circularà en mode 100% elèctric per determinades zones i pels principals eixos de la ciutat, com l’avinguda de Matadepera, l’eix central i l’avinguda de Barberà, on les condicions orogràfiques i de trànsit afavoreixen aquesta modalitat. Ho farà de dilluns a dissabte a les línies 1, 2 i 3, i els festius, a la línia F5.

Es tracta de l’autobús híbrid Veris.12 Partial Electric, de 12 metres de longitud, un vehicle sostenible i eficient, amb una tecnologia mixta i de tracció elèctrica contínua de 180 kW de potència, desenvolupat per l’empresa Vectia. L’emmagatzematge d’energia es fa per mitjà d’una bateria de gran capacitat, que permet fer fins al 50% del recorregut amb zero emissions i sense necessitat de càrregues externes.

Segons Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic,

aquesta prova pilot servirà per conèixer tecnologies que avancen ja cap a uns vehicles més desenvolupats i que aporten solucions diferents a les necessitats actuals. En aquest cas el vehicle aprofita els moments que necessita el motor de combustió per generar electricitat i l’emmagatzema per aprofitar-la i reduir així les emissions.

Imprimeix Correu electrònic

Contacta

Departament de Mobilitat, Trànsit i Transport
C. de Pau Clarís, 100, 08205, Sabadell
Tel. 93 745 33 27

Informació i gestió Zona Blava (Vimusa)
Tel. 900 535 921

Informació i gestió bus urbà (TUS)
Tel. 93 727 00 90