PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El programa Lecxit, de millora de la comprensió lectora, imparteix 11 laboratoris de lectura a 7 centres educatius

Hi participen gairebé 300 alumnes de les escoles Andreu Castells, Joan Maragall, La Romànica, Espronceda, Agnès Armengol, Calvet d'Estrella i Floresta El programa Lecxit, de millora de la comprensió lectora, imparteix 11 laboratoris de lectura a 7 centres educatius

Impulsat per la Fundació Jaume Bofill –i a Sabadell en coordinació amb l’Ajuntament–, el Lecxit parteix de la base que el desenvolupament de la comprensió lectora és un element clau per aconseguir un bon rendiment escolar en totes les matèries i afavorir l’èxit educatiu. El programa compta, així mateix, amb la implicació dels centres educatius i les biblioteques municipals.

Per mitjà del Lecxit, cada infant participant i un voluntari de referència es troben periòdicament en una biblioteca per treballar la lectura. Així mateix, el programa inclou altres iniciatives com els laboratoris amb els grups classe, que s’estan fent aquestes setmanes, o trobades amb les famílies.

En el cas dels laboratoris, aquest curs són a càrrec d’Oh Contes i es presenten sota el títol d’En clau de Brossa, recordant i homenatjant Joan Brossa en el centenari del seu naixement. Amb els tallers, es vol acostar de manera lúdica la poesia als infants, i més concretament els poemes visuals i poemes objecte de l’artista. També afavorir que aprenguin a llegir metàfores visuals creades a partir de les lletres i estimular la creació literària, entre altres objectius.

Les escoles que acullen les sessions són Andreu Castells, Joan Maragall, La Romànica, Espronceda, Agnès Armengol, Calvet d'Estrella i Floresta. Així mateix, els laboratoris, adreçats a infants de 4t i 5è de primària, s’obren també a pares i mares dels infants. En funció dels grups classe de cada escola, es fa un o més tallers a cada centre.

Crida de voluntariat

Cada curs i per tal de desenvolupar les sessions individuals del programa a les biblioteques, el Lecxit necessita la implicació de voluntaris, que hi desitgin destinar una hora a la setmana per contribuir a millorar la comprensió lectora dels infants. És per això que es fa una crida a la participació, bé per al que queda de curs o ja per al proper 2019-2020.