PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Oficina d’Atenció a la Discapacitat ha atès més d’un miler de demandes el primer any de funcionament

S’han fet una mitjana de 7 atencions diàries L’Oficina d’Atenció a la Discapacitat ha atès més d’un miler de demandes el primer any de funcionament

El nombre de persones ateses ha estat de 466 (unes 3 persones al dia) amb un mitjana de 2,4 demandes per persona. Els motius més freqüents tenen a veure amb els serveis assistencials i les prestacions econòmiques (15,6%) el transport (15,3%) , la valoració i reconeixement del grau de discapacitat (15%) i sobre els recursos de lleure per persones amb alguna discapacitat (10,5%).

Altres motius de consulta són la tramitació de targeta d’aparcament i l’accessibilitat, habitatge i oportunitats laborals. Les majoria de les demandes procedeixen dels barris del Centre, la Creu Alta, Sant Oleguer i la Concòrdia.

Model d’atenció centralitzat

La creació de l’OAD, al Casal Pere Quart, respon a l’objectiu del Pla Estratègic d’Acció Social d’oferir un servei centralitzat a les persones amb discapacitat i a les entitats, per tal de facilitar la seva relació amb l’administració i anar avançant cap a un model de finestreta única.

L’OAD atén els dilluns, dimecres i divendres, al matí de 10 a 1, amb la possibilitat de visita concertada per orientació i gestió de casos, en coordinació amb serveis socials bàsics. A més, ofereix informació sobre tràmits municipals i avantatges fiscals relacionats amb la discapacitat i la dependència i sobre serveis específics per a persones amb discapacitat.