PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell participa avui en 2a Cimera per a la Millora de la Qualitat de l’Aire

L’Ajuntament aposta per millorar la qualitat de l’aire i afavorir així la salut i la qualitat de vida de la ciutadania

L’objectiu de la sessió és revisar el grau de compliment de l’acord polític signat el 6 de març de 2017 per millorar la qualitat de l’aire. D’altra banda, s’exposaran les noves propostes de treball als 40 municipis afectats. Finalment, la previsió és que l’acord es revalidi, després d’analitzar l’estat del procediment d’infracció obert per la Comissió Europea.

Precisament, els dies 4, 5 i 6 d’abril, tindrà lloc la Fira de la Mobilitat Sostenible del Vallès a l’equipament municipal de la Fira Sabadell. Serà un espai on es podran compartir les tendències de futur dins el sector industrial de la mobilitat sostenible i de projectes experimentals en fase de disseny i implantació, així com activitats vivencials per al públic general. I Sabadell està treballant per fer un Congrés

Sabadell s’ha compromès activament en les polítiques relacionades amb la qualitat de l’aire. D’una banda, el Pla d’Actuació per a la Millora de la Qualitat de l’Aire (PAMQA), que té com a horitzó l’any 2022, ha estat reconegut per la Generalitat de Catalunya. D’altra banda, el juliol del 2017 el consistori va signar un conveni amb l’Institut de Salut Global Barcelona (ISGlobal), amb l’objectiu de desenvolupar polítiques ambientals a la ciutat i afavorir així la salut i la qualitat de vida de la ciutadania.

En aquest sentit, la intervenció de Sabadell en la Cimera serà en el sentit de deixar de manifest l’aposta pel ferrocarril com a alternativa de mobilitat davant les propostes que incentiven el vehicle privat, entenent que la mobilitat està relacionada íntegrament amb la qualitat de l’aire i, consegüentment, amb la salut pública. Així, davant les propostes que incentiven el vehicle privat, el consistori aposta per unir el Vallès amb ferrocarril i s’ha oposat a la B40 i al quart carril de la C58.