PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Una trentena d’alumnes de secundària participa en el curs de resolució de conflictes per a joves mediadors i mediadores

Han participat en aquesta edició joves de 7 instituts de Sabadell Una trentena d’alumnes de secundària participa en el curs de resolució de conflictes per a joves mediadors i mediadores

El curs forma part del Programa de Suport a la Mediació Escolar i té per objecte impulsar i divulgar la mediació i els valors de la cultura de la pau entre els i les joves, així com potenciar la seva capacitat per resoldre els propis conflictes de manera pacífica.

Al llarg del taller, que s’ha dut a terme en set setmanes entre el febrer i l’abril, l’alumnat ha aprofundit en les tècniques i les estratègies de la mediació. Per mitjà de jocs i dinàmiques, els joves han reflexionat al voltant de la resolució pacífica dels conflictes, han practicat el rol i les funcions de la persona mediadora i s’han entrenat en tècniques de comunicació.

Aquest any han participat alumnes de diferents cursos de l’ESO dels instituts: Institut la Serra, Institut Sabadell, Institut Escola Industrial, Institut Pau Vila, Institut Ferran Casablancas, Institut Agustí Serra i Institut Arraona. El projecte ha possibilitat també establir ponts i connectar els programes de mediació dels instituts de la ciutat amb el Servei de Mediació Municipal, un recurs de la ciutat per a la gestió pacífica dels conflictes entre les persones.

Els joves mediadors i mediadores participants, presentaran la seva experiència de participar en aquest taller a l’onzena Trobada d’alumnat mediador dels instituts de Sabadell, que es durà a terme el proper dia 8 de maig i aplegarà un centenar d’alumnes. Aquesta jornada està organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i compta amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell.