PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Nou emplaçament del Rebost Solidari per facilitar el canvi de model de distribució d’aliments

El nou espai està situat al barri de Gràcia Nou emplaçament del Rebost Solidari per facilitar el canvi de model de distribució d’aliments

La nova seu estarà situada a una nau cedida per l’Ajuntament amb espais suficients i adients per portar a terme tota la tasca que es fa des del Rebost Solidari. Compta amb dues entrades diferenciades per entrada i descàrrega dels aliments i una altra per atenció a les persones. També compta amb espais per despatxos i atenció personalitzada a les persones. La nau requereix d’algunes millores per tal de proporcionar totes les garanties de seguretat, i es preveu que el trasllat es podrà fer a finals d’aquest any 2019.

El referent de Merc@punt

L’Ajuntament de Sabadell treballa en una proposta de model de funcionament, en la línia del que té el projecte Merc@punt, que ofereix  el lliurament d’alimentació (proporcionada també per Rebost Solidari) per mitjà d’una fórmula basada en punts, on els usuaris poden escollir (cosa que no és possible amb els sistema actual de lots) els aliments exposats a l’espai botiga de lliurament.

Aquest espai es troba integrat, com una parada més, dins del Mercat de Merinals, la qual cosa fa que tinguin un aspecte de plena normalitat. Paral·lelament a la rebuda dels aliments, hi ha un treball personalitzat amb les famílies usuàries, amb tallers de formació i participació en activitats, amb l’objectiu de facilitar la seva promoció personal, laboral i social.

L’Ajuntament té encarregada a la Creu Roja la gestió del projecte, que treballa coordinadament amb el personal tècnic municipal d’Acció Social. El Consell Intersectorial d’Empreses de Sabadell i Comarca (CIESC) també col·labora oferint suport en la inserció laboral de les persones usuàries. Altres serveis i entitats han ofert també la seva col·laboració, com ara Rialles Espectacles Infantils o Pa de Niko.

Rebost Solidari

El Rebost solidari és l’entitat que gestiona la distribució del dret de garantia alimentària a la ciutat a través de l’aportació econòmica de l’Ajuntament i altres fonts provinents de donacions, recaptes i proveïdors. La conformen 26 entitats i es reparteixen els lots d’aliments quinzenalment. La seva activitat es remunta al 2009, després que es valorés necessari poder organitzar la distribució de l’alimentació a les persones que derivaven des dels serveis socials. La població necessitada al 2015 era de 2.400 famílies. Al 2018 han estat 1.800 famílies ateses de forma continuada.

L’Associació El Rebost Solidari portava reclamant des de fa anys la necessitat de cercar un altre espai amb millors condicions que l’espai actual, més cèntric i ben comunicat amb les persones i amb els transport públic, facilitant la logística de càrrega i descàrrega dels aliments i la manipulació d’aquests dins l’espai.