PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Creen el primer prototip de model 3D de Sabadell, en el marc del projecte Triangulum

Servirà de base per incorporar-hi dades urbanes de tipologia diversa Creen el primer prototip de model 3D de Sabadell, en el marc del projecte Triangulum

L’objectiu és que aquest primer model sigui la base o plataforma on s’incorporin dades urbanes de tipologia diversa amb un geoposicionament en tres dimensions, les quals habitualment estan referenciades en dues dimensions. És el cas d’indicadors com la contaminació de l’aire o acústica, el nivell d’assolellament o el potencial d’augment d’alçada dels edificis. Amb una localització en 3D es poden situar variables importants per a aquests casos, com l’alçada o la profunditat.

El projecte té una dimensió de millora de la informació d’interès públic sobre l’entorn urbà que s’ofereix a la ciutadania, a través d’una visualització més atractiva i integrada. Però també pretén aportar informació de valor a empreses i professionals, que sigui útil per a la presa de decisions sobre la seva activitat, o perquè desenvolupin noves aplicacions o serveis a partir de la informació georeferenciada en el model 3D.

El prototip elaborat per l’equip de TUE i la UAB està pensat altres entitats puguin incorporar-hi dades o fer-ne ús per desenvolupar noves aplicacions. En els propers mesos, l’equip de treball del projecte anirà incorporant noves dades al model. Alhora, es cercaran fonts de finançament econòmic per seguir desenvolupant el projecte.

La col·laboració de la comunitat d’innovació de Sabadell amb la ciutat d’Eindhoven, i, en particular, amb la Universitat tècnica d’Eindhoven, troba el seu emmarcament en el projecte europeu Triangulum, concretament en l’acció Desenvolupament econòmic intel·ligent en els àmbits de la salut, l’esport i la innovació urbana, que és una de les deu accions incloses en l’Estratègia d’implementació del Triangulum a Sabadell.

Aquest projecte, també respon a un objectiu de consolidar Sabadell com a primer lloc de prova de solucions urbanes innovadores i experimentals, en què la pròpia entitat desenvolupadora assumeix íntegrament el cost de la seva execució. 

Aquest projecte ha rebut finançament del programa d'Innovació i recerca de la Unió Europea Horizon 2020 sota l'acord d'atorgament de subvenció núm. 646578  eu

Aquesta activitat ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona, en el marc del catàleg de serveis 2019 de la xarxa de Governs locals 2016-2019