PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sorteig públic per designar els 2.034 membres de mesa per a les Eleccions Municipals i al Parlament Europeu del 26 de maig

A Sabadell hi haurà 57 col·legis electorals i 226 meses Sorteig públic per designar els 2.034 membres de mesa per a les Eleccions Municipals i al Parlament Europeu del 26 de maig

Condicions per ser membre de mesa

Les condicions establertes legalment per ser membre de mesa són, ser menor de 70 anys el dia de la votació –tot i que amb 65 anys poden demanar de ser substituïts– i ser major de 18 anys el dia del sorteig. I, com a mínim, saber llegir i escriure.

Pel que fa als càrrecs de les meses electorals, es trien 9 persones per mesa (1 president titular i 2 suplents; 1 primer vocal titular i 2 suplents; i 1 segon vocal titular i 2 suplents), de les quals el dia de les eleccions se n’hi hauran de quedar tres: un president i dos vocals. La persona que exerceixi la presidència ha de tenir el títol de batxillerat, FP2 o superior. Els vocals es trien entre la resta d’electors possibles.

Els nomenaments es notifiquen en un termini de 3 dies a partir del sorteig. Si alguna persona nomenada té una causa justificada i documentada que li impedeixi d’acceptar el càrrec, disposarà d’un termini de 7 dies des de la notificació per al·legar davant la Junta Electoral de Zona, situada a l’edifici dels Jutjats de Sabadell (av. de Francesc Macià, 34-38, 1a planta).

Dret de vot

En les eleccions municipals poden participar:

  • Els ciutadans espanyols que figuren al cens d’espanyols residents a Espanya. En aquestes eleccions no poden votar els espanyols que figuren al cens d’espanyols residents a l’estranger.
  • Els ciutadans estrangers comunitaris que van sol·licitar la seva inclusió al cens.
  • Els ciutadans estrangers nacionals de països amb Acord de Reciprocitat, que reunien els requisits establerts per la normativa i van sol·licitar la seva inclusió al cens:  Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Trinitat i Tobago, Xile.

En les eleccions al Parlament Europeu poden participar:

  • Els ciutadans espanyols que figuren al cens, tant de residents a Espanya com a l’estranger.
  • Els ciutadans estrangers comunitaris que van sol·licitar la seva inclusió al cens.

57 col·legis electorals i 226 meses

El nombre total d’electors que figuren a les llistes definitives del cens de la ciutat és de 154.775, dels quals 153.488 són espanyols i 1.287 són estrangers.

La ciutat tindrà 57 col·legis electorals i 226 meses. Cal destacar que, tant l’Institut Arraona (c. del Príncep de Viana, 9) com la Sala Miguel Hernández (rda. de la Roureda, 24) no seran col·legis electorals.

Les persones que anteriorment votaven a l’Institut Arraona podran exercir el dret de vot al Centre Cívic de Ca n’Oriac (c. d’Arousa, 2) o a l’Escola Torreguitart (c. de Vallirana, 14), en funció de l’adreça que consti al cens.

I els electors que anteriorment votaven a la Sala Miguel Hernández podran fer-ho al Casal de Gent Gran Sabadell - Roureda (c. de Costabona, 25). Col·legi electoral habitual que va ser substituït, puntualment, per la Sala, ja que a les darreres eleccions van ser en dia feiner.

En els propers dies, per tal d’informar les persones afectades per aquests canvis, addicionalment a les targetes censals enviades per l’INE, l’Ajuntament també enviarà cartes comunicant les modificacions.