PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Visita guiada a la Casa Ponsà, en el marc del Dia Internacional dels Arxius

Serà aquest divendres, a les 12 del migdia, i permetrà visitar les instal·lacions i veure alguns dels documents més significatius que conté Visita guiada a la Casa Ponsà, en el marc del Dia Internacional dels Arxius

Aquesta visita es duu a terme en el marc del Dia Internacional dels Arxius, que se celebra cada any el 9 de juny, coincidint amb l’aniversari de la fundació del Consell Internacional d’Arxius (CIA/ICA). La celebració d’aquest dia és una ocasió especial perquè els professionals dels arxius exposin el paper rellevant que tenen aquestes institucions en la vida de les persones i perquè mostrin també la feina diària que s’hi fa i com la professió arxivística és inclusiva, diversa i útil per a tots.

L’Arxiu Històric de Sabadell

L'Arxiu Històric de Sabadell té com a funció recollir, preserva, tractar tècnicament i difondre el patrimoni arxivístic, documental, bibliogràfic i hemerogràfic de la nostra ciutat, ja sigui d'origen municipal o de qualsevol altra procedència. És un referent obligat per a qualsevol investigació històrica i per a bona part de les gestions quotidianes dels ciutadans davant l'Administració local.

A més del tractament tècnic dels fons històrics per excel·lència, la seva activitat també s’ha orientat cap a la recollida de fons aliens a l'administració però d'un interès indubtable per a la identitat de la ciutat: arxius procedents d'empreses que han cessat la seva activitat (sobretot arran la crisi del sector tèxtil dels anys vuitanta), arxius d'entitats i associacions, de famílies o nissagues i de persones emblemàtiques per la seva activitat professional o personal. Per exemple els integrants de la Colla de Sabadell –Joan Oliver, Pere Quart; Joan Prat i Esteve, Armand Obiols, i Francesc Trabal– o Andreu Castells i Peig; Ricard Simó i Bach; Adolf Cabané; Agustí Borguñó, etc.

L’AHS ha reunit, a més, una biblioteca local, una hemeroteca local, una col·lecció de cartells, una col·lecció de pergamins i una secció d’imatge i so, amb milers de fotografies, pel·lícules, vídeos, etc. L'AHS custodia també l’Arxiu administratiu de l'Ajuntament, una eina molt important de l’organització administrativa municipal.