PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’artista sahrauí Aziza Brahim oferirà un concert dins la commemoració dels 30 anys d’agermanament amb el Sàhara

La celebració tindrà lloc el 15 de juny i inclou diferents activitats L’artista sahrauí Aziza Brahim oferirà un concert dins la commemoració dels 30 anys d’agermanament amb el Sàhara

La celebració dels 30 anys s’iniciarà a les 6 de la tarda als Jardinets, amb diferents tallers de contacontes, postals, xapes, per pintar cares o de malabars. També en aquest espai s’ubicarà un punt d’artistes plàstics. Cap a les 19.30h, els assistents podran gaudir d’un concert acústic de guitarra. El recital d’Aziza Brahim començarà a les 21.30 h.

30 anys d’agermanament

Signat el 1989, l’agermanament entre l’Ajuntament i l’Argub (Sàhara Occidental), es va reformular al febrer de 2017 amb la voluntat de donar continuïtat a la tasca realitzada fins al moment, però alhora donar un nou impuls a la Cooperació Directa i implicant els i les habitants de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD).

Des de la ocupació il·legal dels territoris sahrauís l’any 1976 pel Marroc i Mauritània i annexionats completament pel Marroc al 1979, es va constituir la RASD en territori algerià que ha esdevingut un estat amb reconeixement limitat. La RASD ha estat reconeguda per 84 estats i és membre de la Unió Africana. Al llarg dels anys han estat múltiples les resolucions d’organismes i les sentències de tribunals internacionals que denuncien l’ocupació i on s’avalen els drets legítims del poble sahrauí. El del Sàhara Occidental continua sent, però, un dels conflictes més antics i oblidats del món.

Amb la reformulació de l’agermanament entre Sabadell i l’Argub l’any 2017, s’ha volgut revitalitzar la cooperació, reforçant algunes línies de treball, introduint noves perspectives i focalitzant l’acció en 5 eixos concrets: cooperació sanitària, joventut, perspectiva de gènere, formació i impacte local i internacional. Tot plegat, amb l’objectiu d’augmentar la incidència i l’impacte dels projectes al Sàhara i també estimular la implicació dels i les joves de Sabadell, així com la visibilització de les persones refugiades.