PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Més de 150 alumnes repartits en 7 equips han participat aquest any en la 3a Cursa Solar del Vallès

Els 25increibl@s, de l’Escola Santa Perpètua, han guanyat la competició de vehicles escolars Més de 150 alumnes repartits en 7 equips han participat aquest any en la 3a Cursa Solar del Vallès

Aquesta cursa, coorganitzada per l’Ajuntament de Sabadell i el Gremi d’Instal·ladors de Sabadell, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, ha comptat amb alumnes de les escoles Sant Julià i Jaume Viladoms de Sabadell i Santa Perpètua i Tabor de Santa Perpètua de Mogoda, a més d’un equip d’alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Ribot i Serra.

La 3a edició de la cursa ha comptat amb diferents novetats: s’ha obert a centres de la comarca, ha apostat per un circuit renovat i més proper a la ciutadania i hi han participat per primer cop alumnes de secundària.

L’objectiu d’aquesta cursa escolar és potenciar el treball en equip dels alumnes i fonamentar l'activitat experimental i creativa com a element pedagògic per al coneixement de les energies renovables. En aquest sentit, aquesta activitat pretén ser una plataforma divulgativa de l'activitat experimental vinculada a les energies renovables.

Així, ara fa dues setmanes van tenir lloc els entrenaments oficials a les instal·lacions del Parc Central del Vallès, on els equips van fer testos mecànics i elèctrics a les tres proves de circulació.

La Cursa Solar del Vallès és una competició en la qual alumnes de cicle superior d’educació primària i alumnes de 1r d’ESO, durant el primer semestre de l’any, dissenyen i construeixen un petit vehicle solar sobre una base motriu comuna. Així, el motor i el panell fotovoltaic són idèntics, però cada equip munta una carcassa diferent.