PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Una acció creativa i la lectura del manifest, accions destacades de l’acte central del Dia de l’Orgull LGTBI

La commemoració tindrà lloc divendres en el marc del programa Ventilem els Armaris Una acció creativa i la lectura del manifest, accions destacades de l’acte central del Dia de l’Orgull LGTBI

A les 7 de la tarda, a la mateixa plaça de la Creu de Barberà, tindrà lloc la lectura del manifest a càrrec de Ca l’Enredus i, tot seguit, es podrà gaudir d’una actuació musical de la mà de les sabadellenques Ona Lasalle i Marta Cascales.

Defensa de la diversitat sexual

El 28 de juny es commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, que rememora els aldarulls de Stonewall que van tenir lloc a Nova York (EUA) el 1969 i que es considera que marquen l'inici de l'alliberament homosexual.

Amb l’acte central, es vol fer visible la riquesa de la diversitat sexual i de gènere i posar de manifest els esquemes que ens limiten la llibertat de ser, d’expressar-nos i estimar com vulguem.

Tot plegat forma part del programa Ventilem armaris, impulsat per l’Ajuntament i les entitats de la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI per commemorar conjuntament el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia, que es celebra arreu el 17 de maig, i del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI.

La tinenta d’alcaldessa de l’àmbit de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, assenyala que

volem sumar-nos i donar el nostre suport a totes les manifestacions que es produeixen aquesta setmana en pro de la consecució d'aquestes llibertats. Però, sobretot, volem agrair als que han lluitat per donar-nos el dret de sentir-nos orgullosos de la nostra forma d'estimar i compartir la vida, lliurement i sense prejudicis. D’elles és l’orgull

Amb les activitats, que s’estan celebrant entre maig i juny, es vol promoure la igualtat i la dignitat de les persones, tot evitant discriminacions i violències i defensant la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat. Cal recordar, a més, que l’Ajuntament va hissar la bandera LGTBI i Trans al mes de maig i la mantindrà al balcó del consistori fins al 28 de juny per reivindicar la diversitat sexual.