PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament rep més de 83.000€ de la Diputació per al suport a alumnat d’ESO que no gradua i per promoure la participació de les famílies en el fet educatiu

En el cas del Posa’t-hi, s’adreça a alumant de 16 anys o més, que preferentment estigui cursant el darrer curs d’Educació Secundària i que es vegi amb dificultats per assolir el graduat. El programa acompanya aquests joves, intentant resoldre els seus dubtes o manca d’informació, plantejant-los possibles itineraris a seguir i fent-los suport en el seu procés d’adaptació i desenvolupament cap a la vida adulta.

Amb el Posa-t’hi, s’ajuda els nois i noies a conèixer l’oferta d’alternatives formatives i laborals que existeixen i se’ls s’orienta per tal que tinguin en compte elements molt diferents, com ara quines són les seves preferències, les seves capacitats o la seva personalitat, a l'hora de decidir el seu futur pròxim.

Durant el curs 2018-2019, es van derivar al Posa’t-hi 180 alumnes. En 106 casos, el seguiment va tenir continuïtat (la resta es van acabar graduant o van optar per repetir curs). Dels 106, un 20% va triar seguir un itinerari laboral i el 80% un de formatiu.

Pel que fa al Tàndem Família Escola, el conformen un conjunt d’activitats i projectes compartits entre les direccions dels centres educatius, els responsables de les Associacions de Mares i Pares (AMPA) i l’Ajuntament. Coordinat per l’administració municipal amb el suport de la Diputació, el programa incideix en la importància de la família com a agent educador de primer ordre i promou el treball en xarxa i la coordinació constant entre pares i mares, escoles i el conjunt del territori, per tal de fomentar l’èxit educatiu i prevenir el fracàs escolar.

Les activitats del Tàndem són diverses, passant per tallers, conferències, sortides o altres activitats en família.