PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Participants en plans d’ocupació fan obres i serveis d’interès general i social per al conjunt de la ciutat

Els plans inclouen especialitats com pintura, fusteria, jardineria o atenció ciutadana

La finalitat d’aquests programes és formar i contractar persones en atur per a la realització d’obres i serveis d’interès general i social per al conjunt de la ciutat. En aquesta ocasió, les persones han tingut un contracte de 6 mesos i s’ha fet formació i assessorament en matèria d’ocupació dins de la jornada laboral. D’aquesta manera, es proporciona a les persones participants, a més d’experiència laboral, els coneixements i les habilitats que els capacitin professionalment i possibilitin la seva inserció posterior en el mercat de treball.

Aquest migdia s’ha celebrat l’acte de cloenda celebrat avui a l’auditori del Vapor Llonch, amb el lliurament de les acreditacions de la participació en els programes.

Pel que fa als objectius que persegueix aquest tipus d’iniciativa, la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González, ha destacat que

“tot i que l’evolució de les xifres d’atur a la ciutat és positiva, hi ha col·lectius que tenen més dificultats per trobar feina. El nostre repte és millorar l’atenció de les persones on la situació d’atur es cronifica”.

Especialitats professionals

Els programes que ara finalitzaran han inclòs diferents especialitats com construcció, instal·lació, fusteria, pintura, administració, neteja d’equipaments, jardineria, neteja viària, mainaderes, acompanyament a la gent gran i auxiliars d’atenció al ciutadà.

Gràcies al treball d’aquestes persones s’han desenvolupat, entre altres, actuacions de millora de la via pública, equipaments municipals i mobiliari. Així, s’han realitzat treballs de pintura o construcció en espais com escoles, piscines municipals o en parcs i places de la ciutat (parc de Catalunya, plaça del Mestre Olivella, plaça del Taulí o ronda de Collsalarca).

A més, diferents grups han treballat en la rehabilitació d’habitatges socials de Vimusa. A banda, s’han fet treballs de neteja viària a la zona del parc de Catalunya, al parc Central, al parc de Can Gambús i al barri de Campoamor. També, tasques de jardineria al parc de Catalunya, a la zona del trenet i a Sant Pau de Riu-sec, entre altres, o l’acompanyament a les persones residents als complexos de gent gran de la ciutat, atenció a la infància i tasques d’atenció ciutadana.