PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Arxiu Històric de Sabadell adequarà l'espai d'emmagatzematge

L’actuació costarà més de 120 mil euros i durarà uns 4 mesos L’Arxiu Històric de Sabadell adequarà l´espai d´emmagatzematge

Amb aquesta actuació s’adequaran les tres sales que hi ha a la planta baixa de l’edifici, a la dreta de l’accés principal de l’arxiu, per allotjar-hi armaris compactes d’emmagatzematge de documents. Es sanejaran els espais, es tractaran els revestiments, es dotaran les instal·lacions i es pintarà de nou. La connexió entre aquestes sales i la resta de l’edifici es farà mitjançant un vestíbul. Així mateix, es preveu, instal·lar-hi dos lavabos, un dels quals, adaptat.

Les darreres intervencions en aquest edifici es van fer entre els anys 2000 i 2006, en què es van restaurar part dels sostres pintats, es van decapar i recuperar totes les fusteries exteriors, es van pintar les dependències i també es va canviar tota la il·luminació interior.

Una casa del 1891

La Casa Ponsà, obra de l'arquitecte Gabriel Borrell, fou construïda el 1891 per a residència d'un acabalat propietari, industrial i banquer, Francesc de Paula Ponsà i Cantí.

L'any 1980 l'Ajuntament de Sabadell l'adquirí per tal d'allotjar-hi l'arxiu municipal. L'edifici, de tres plantes i soterrani, té una superfície d'uns 2.000 m2 distribuïts en àrees d'ingrés, tractament tècnic, dipòsits, oficines administratives i serveis. Actualment, l'AHS disposa d'un dipòsit de prestatgeria convencional i tres més d'armaris compactes, un dels quals totalment automatitzat, amb una capacitat total de 4 km lineals. Disposa també de 3 dipòsits climatitzats, 2 per a documents en suports especials i 1 per a la documentació més antiga, a més de planeres i altres instal·lacions específiques per a documents de format gran o mural.