PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Una “Mitja Marató per Relleus”, novetat de les Curses de Festa Major

Inscripcions obertes per al programa de curses: Popular de 7km, 14 km, Mitja Marató, Mitja Marató per Relleus i les curses infantils. Una “Mitja Marató per Relleus”, novetat de les Curses de Festa Major

El programa consta, doncs, d’una prova més, i s’afegeix a la 41a Cursa Popular (7 km), la 7a Cursa de 14 km, la 14a Mitja Marató i les curses infantils. Els equips de relleus hauran d’estar formats per tres persones, que faran una volta cada una al circuit de poc més de 7 km i s’aniran passant un testimoni amb un xip que controla el temps. El canvi es farà en un punt determinat, concretament  a la confluència dels carrers de Sol i Padrís i Brutau. En aquesta nova prova per relleus, poden participar atletes majors de 14 anys (la participació a la Mitja i a la de 14 km està oberta a atletes majors de 16 anys).

La regidora d’Esports, Laura Reyes, ha assenyalat que amb aquesta nova cursa

“volem donar més opcions per sortir a córrer durant els dies de Festa Major. Fent una Mitja Marató en equips de tres persones volem potenciar la participació de manera col·laborativa, fent esport en equip.  Però també volem fomentar la participació de les dones, ja que els equips poden ser tant femenins o masculins com mixtes”.

La distància a recórrer serà de 21, 14 o 7 quilòmetres en funció de la cursa. En el cas de la Mitja Marató, aquesta prova és puntuable per a la 14a Challenge de Mitges Maratons Gran Premi Diputació de Barcelona.

El circuit per on transcorreran les curses és l’habitual dels darrers anys amb sortida i arribada al passeig de Sant Oleguer. Només variarà la part final, ja que, a l’arribada, s’evitaran els encreuaments al carrer Brutau per tal de millorar la fluïdesa de pas.

La sortida es farà a les 9 del matí. En el cas de les curses infantils, començaran a partir de les 11:30. Es disputaran cinc proves, cada una per grups d’edat i amb distàncies diferents. Així, pels nens i nenes nascudes entre el 2014 i el 2015, la distància serà de 600 metres; les curses per als nascuts i nascudes entre el 2012 i el 2013 així com les que van néixer el 2011 serà d’1 km; i per les curses de nois i noies més grans (2010, per una banda, i nascuts i nascudes entre el 2007 i 2009, per l’altra) la distància serà de 2 km.

Les inscripcions estan obertes fins a les vuit de la tarda del divendres 6 de setembre. Es podran formalitzar per internet o, presencialment, a la botiga Decathlon (Rambla, 91) i a les recepcions del Club Natació Sabadell.