PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Discurs d'inici de Festa Major

Discurs d´inici de Festa Major

Ens trobem per donar-vos les gràcies en un espai únic, a l’Estruch, en un acte que és el tret de sortida de la commemoració del 25è aniversari d’aquest equipament municipal. Hem volgut obrir les portes de l’Estruch a tota la ciutadania per donar a conèixer per dins un equipament que és un referent a tot Catalunya en l’àmbit de la creació, de la producció i de la difusió artístiques. Aquesta trobada és un bon aparador que ens permetrà fer un tastet de tot el talent que s’aplega a l’Estruch. Avui podeu recórrer espais com La Vela, el teatre o algunes sales, on les companyies residents han tingut l’amabilitat d’assajar amb les portes obertes per a tots nosaltres. Gràcies també a ells i elles.

La Festa Major a Sabadell és sinònim d’inici del nou curs, de nou curs laboral, de nou curs escolar i, també, de nou curs polític. Dins d’aquest nou curs polític, són molts els reptes als quals ens cal donar resposta com a ciutat.

Com bé sabeu, aquesta és la meva primera Festa Major com a alcaldessa i l’encaro amb moltes ganes, envoltada de molt de talent polític i tècnic. Com a Govern ens toca liderar respostes a tots els reptes que tenim davant i ja hem començat a empènyer cap a aquesta direcció, però no us enganyarem: encara trigarem a veure alguns dels fruits perquè són operacions de llarg recorregut. Tot i que d’algunes decisions esperem veure’n resultats aviat, no es transforma tot d’un dia a l’altre. I per això cal caminar sense pausa per acostar-nos, cada dia més, allà on volem arribar.

inicifm192

Algunes pinzellades de cap on volem anar en aquest futur passen pels següents punts claus:

Ens cal invertir a tota la ciutat per no tenir un Sabadell a diferents velocitats. De nord a sud i d’est a oest, sense deixar ningú enrere perquè, si no ho fem així, haurem fracassat. Entre aquestes inversions hi ha projectes com la nova Comissaria de Policia al nord, l’Escola de Música i el Conservatori a l’Eix Macià, el nou pavelló d’esports al Districte 5 o una escola bressol, entre altres. De tots aquests reptes en sentirem a parlar ben aviat.

Ens cal també entomar reptes de futur com l’ecologisme, el feminisme i la creació de llocs de treball. Ens creiem i em crec aquesta ciutat i des de Sabadell tenim molt a dir i, sobretot, molt a fer en aquest repte col·lectiu que és deixar un món millor.

"Ens cal invertir a tota la ciutat per no tenir un Sabadell a diferents velocitats. De nord a sud i d’est a oest, sense deixar ningú enrere perquè, si no ho fem així, haurem fracassat."

I aquí tenim elements en què som molt forts, com el Ripoll, el Taulí o l’Aeroport. Tenim tots els ingredients per fer-ho possible.

A més, ens cal tenir cura de la immediatesa, de les petites coses del dia a dia que fan que els ciutadans i les ciutadanes estiguem de gust a la nostra ciutat. També necessitem ocupar-nos d’aquestes coses properes i quotidianes.

Això és el que nosaltres podem i volem aportar, però no som els únics. I, per sort, hi ha molt més talent en aquesta ciutat més enllà d’aquest Govern. Hi ha talent a les entitats, que des dels vostres diferents àmbits d’actuació ens enriquiu i entre tots fem més sòlides les estratègies que desenvolupem.

Hi ha talent entre la ciutadania, que ens feu arribar idees i inquietuds. Hi ha talent en el món empresarial i cal que us ajudem perquè el pugueu desenvolupar. I també hi ha talent en l’àmbit polític, entre els que estem al Govern, com us he dit, i també els que no hi són. I cal fer passos per fer aflorar aquest talent i posar-lo a disposició de Sabadell.

Quan, com a Govern, aquestes properes setmanes acabem de definir i posar en marxa aquestes línies de futur de la ciutat, la meva responsabilitat com a alcaldessa es centrarà no només a fer que l’Ajuntament funcioni, sinó sobretot a crear i obrir marcs, perquè tot aquest talent que ara us he definit no es perdi, que es pugui desenvolupar i que es posi a disposició de Sabadell.

El que voldria, doncs, en els propers quatre anys és que tinguem molts èxits compartits, fins i tot perquè nosaltres, jo com a alcaldessa, puc posar-hi tota l’energia, la força, l’ambició i les idees, però l’única manera de veritat de tenir un futur fort per a Sabadell és que tothom doni el que té de millor de si mateix i que no ens faci por fer-ho plegats. Perquè no cal ni ser alcaldessa, ni estar al Govern, ni tan sols ser regidor o regidora per treballar per Sabadell.

I no seran els meus èxits, seran els de tots nosaltres. Fins i tot, si em permeteu la temeritat, seran èxits per a la ciutat que no només hauran estat impulsats per l’Ajuntament. I això voldrà dir que ho hem fet bé.

Així doncs, us ofereixo compartir els èxits. Jo no tinc por d’assumir les errades quan n’hi hagi, però donem-nos l’oportunitat de prendre decisions en algunes coses que ja tenim clares de cara al futur. I jo em comprometo, també, a fer el mateix en els temes que siguin claus per a vosaltres, per a les entitats, per a les empreses i per als partits polítics. Coses que potser no compartirem al cent per cent, però que si l’única voluntat és tirar-les endavant per al bé de Sabadell, jo seré al vostre costat per defensar-les.

"L'única manera de veritat de tenir un futur fort per a Sabadell és que tothom doni el que té de millor de si mateix i que no ens faci por fer-ho plegats. Perquè no cal ni ser alcaldessa, ni estar al Govern, ni tan sols ser regidor o regidora per treballar per Sabadell."

La nostra manera de fer política és encarar els grans reptes de futur, perquè volem una ciutat més feminista, més ecologista, més sostenible, més eficient en el dia a dia. I per aconseguir un món millor ens cal ser creatius, ens cal un compromís d’esforç i de treball, ens cal representar tothom pensi com pensi, visqui on visqui, de la classe social, gènere o religió que sigui.

Aquesta és la tasca que tenim per fer en el nou curs que encetem just després de la Festa Major. Però això serà a partir de dimarts. Ara ens toca fer festa i agafar forces gaudint la Festa Major. Una festa que, aquest any, té volgudament un accent feminista. Hem tingut en compte la perspectiva de gènere en la programació i tindrem moltes manifestacions culturals produïdes i interpretades per dones. Des de la cap de cartell, la cantautora Bebe, fins a la pregonera, la presidenta i fundadora de l’Associació Amics de l’Òpera de Sabadell, Mirna Lacambra.

Una festa que ha estat pensada per ser més cívica i més segura. Hi trobareu polseres per als infants, perquè portin anotat el seu nom i telèfon de referència, per si es perden. I una festa sense agressions sexuals ni comportaments sexistes. Només sí és sí!

Deixeu-me acabar animant-vos a participar en les moltíssimes propostes culturals i lúdiques que ens proposa el programa de la Festa Major. Des d’elements tradicionals, com el correfoc, les exposicions, els castellers, els gegants o les danses tradicionals, fins a altres novetats que hi posen la nota més imaginativa.

I deixeu-me també donar-vos les gràcies a tots i totes, avui i cada dia de l’any. Gràcies. Per tot el que feu, perquè no perdeu les ganes, les il·lusions, malgrat les dificultats, els entrebancs i el desànim. Gràcies per tot el que ens doneu, perquè sense vosaltres la ciutat no seria una ciutat, seria un munt de cases dormitori.

I segur que ens posarem d’acord en moltes coses perquè per entendre’ns no cal compartir gustos, ni aficions, només cal una cosa, una única cosa: sabadellenquisme. Estimar la ciutat, amb ganes que vagi bé, que sigui cada cop millor.

Passeu-vos-ho bé i agafeu forces per encarar el nou curs que ens arriba.

Visca la Festa Major! Visca Sabadell!