PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell recull 240 tones de tovalloletes humides, amb un cost de 52.000 euros anuals

Es continua amb la campanya “SOS WC” per conscienciar que no es llencin al vàter

Les tovalloletes humides s’han convertit en un residu molt perillós. Tot i que moltes són biodegradables i alguns fabricants indiquen que es poden llençar al vàter, aquesta pràctica no és correcta, ja que les tovalloletes arriben intactes a la depuradora.

Al llarg del seu camí, es converteixen en una massa compacta que arrossega altres residus i genera embussos a les canonades i grans sobrecostos en el sanejament, que acaba repercutint en la ciutadania.

Però, a més, com que els col·lectors que recullen les aigües residuals barregen les aigües brutes amb les pluvials, quan plou, actuen els sobreeixidors dels col·lectors generals i embruten les lleres amb les tovalloletes humides. Les tovalloletes s’adhereixen a la vegetació i consegüentment deterioren la salut del riu i el seu ecosistema.

En la darrera jornada de neteja del riu Ripoll, en el qual van participar els alumnes del Grup d’Educació en el Lleure Pandora de la Fundació Idea i de l’Institut Ca n’Oriac, es van recollir més de 100 kg de residus.

Campanya

En el marc de la campanya “SOS WC”, Ajuntament i Aigües Sabadell van editar un clip audiovisual informatiu del viatge que fa una tovalloleta humida des de que surt de casa fins que arriba a la depuradora i de les conseqüències que es generen.

Atès que la problemàtica d’aquests residus s’ha agreujat, l’Ajuntament torna a difondre la campanya, aplicant les accions següents:

  • Repartiment de tríptics i col·locació de cartells informatius als serveis de les dependències municipals, centres educatius, comunitats de veïns i altres, amb la col·laboració del Pla d’ocupació sobre l’estalvi d’aigua promogut per Promoció Econòmica.
  • Difusió del clip audiovisual mitjançant correu electrònic a diferents agents i a través dels mitjans de comunicació municipals.